back

Визначено лауреатів обласного літературного конкурсу «Книга року-2014»

29-05-2015 | 15:29

З нагоди Дня працівника видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження 29 травня відбулася офіційна церемонія нагородження лауреатів конкурсу «Краща книга року-2014». Захід пройшов у Чернігівській міській центральній бібліотеці імені М. Коцюбинського.

Літературний конкурс започаткований 16 років тому задля підтримки та популяризації різножанрової літератури, що написана та видана в межах області.

Організували літературне змагання Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, Департамент культури і туризму, національностей та релігій ОДА, управління культури Чернігівської міської ради, міська централізована бібліотечна система та обласне відділення Національної спілки письменників України.

Журі, до складу якого увійшли відомі письменники, науковці, журналісти, бібліотечні працівники та громадські діячі, таємним голосуванням визначило лауреатів. У семи номінаціях із 24 авторів обрали 18.

У розділі «Поезія» — лідерів не виявлено, у «Публіцистиці» та «Літературі для дітей і юнацтва» визначено по два призери другого місця.

Абсолютним переможцем конкурсу стала книга колективу авторів у складі Володимира Бойка, Дмитра Казімірова, Сергія Леп'явка «Владні інституції Чернігово-Сіверщини».

Серед видавців відзначено Валерія Лозового.

— Усі номінанти на «Видавця року», попри складнощі з книговиданням, щороку своїми діями заперечують поширену у певних колах думку про невигідність випуску української книги. Завдяки їм українська книга є і буде, — підкреслив начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю облдержадміністрації Валерій Сорокін.

Варто зазначити, що конкурси такого рівня сприяють виявленню високохудожніх творів та їх поширенню серед громадськості.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації