back

Депутати обласної ради внесли зміни до порядку денного позачергової сесії

26-05-2015 | 16:27

26 травня під час засідання президії обласної ради депутати розглянули низку питань, внесених на розгляд п’ятої (позачергової) сесії обласної ради шостого скликання.

Тривалу дискусію викликало лише одне з них – «Про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Чернігівської області».

Проект розроблено з метою формування спроможних взаємопорівнювальних територіальних громад Чернігівської області за повноваженнями, ресурсною базою, чисельністю населення та площею території. Це, у свою чергу, має забезпечити у майбутньому спроможність об’єднаних територіальних громад самостійно, за рахунок власних ресурсів, вирішувати питання місцевого значення.

Проте деякі депутати наголосили на недосконалості проекту, вимагаючи відтермінувати його внесення на розгляд сесії. Після президії це ж питання розглядалося на спільному засіданні усіх постійних комісій обласної ради.

Участь в обох засіданнях взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич та народний депутат України Валерій Давиденко.

Пропозиції районних робочих груп, які працювали над розробкою проекту Перспективного плану, озвучив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА Сергій Ситник.

У свою чергу Леонід Сахневич наголосив, що облдержадміністрація як розробник проекту виконала усі зобов’язання. Документ складено з урахуванням існуючих реалій, проте розробники готові до конструктивної співпраці з тими депутатами, які вимагають його доопрацювання.

Після тривалого обговорення прийнято рішення не виносити на сесію цей проект, проте доручити обласній державній адміністрації підготувати та внести на позачергову сесію з усіма врахованими пропозиціями проект рішення про хід підготовки Проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області.

Включити до порядку денного інші 17 питань депутати вирішили одноголосно.

Серед них – ряд проектів, підготовлених облдержадміністрацією. Це, зокрема, Стратегія сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року, затвердження додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2015 рік, внесення змін до окремих програм тощо.



Прес-служба облдержадміністрації