back

З метою поглиблення українсько-білоруських відносин

25-05-2015 | 15:04

22 травня 2015 року офіційна делегація Чернігівської області на чолі з головою облдержадміністрації Валерієм Кулічем взяла участь у роботі ХІІ Гомельського економічного форуму – 2015 та ХVI Універсальної виставки-ярмарку «Весна в Гомелі». До складу делегації увійшли представники структурних підрозділів облдержадміністрації, міської ради, регіональної торгово-промислової палати, історичного музею ім. В.В. Тарновського.

Під час цих заходів їх учасникам було представлено нинішні особливості економічних процесів в Білорусі, інвестиційні пропозиції Гомельської області у харчовій промисловості, медицині та сільському господарстві. Також презентовано можливості регіону щодо торговельно-економічного та культурно-туристичного співробітництва.

З метою забезпечення більш ефективної співпраці ділових кіл, залучення коштів іноземних інвесторів, друга частина форуму була сконцентрована в рамках роботи п’яти секцій, де був широко представлений інвестиційний потенціал Республіки Білорусь. Зокрема, в агропромисловому, будівельному та житлово-комунальному комплексах, торгівлі та логістики, туризмі, малому бізнесі.

У рамках Форуму відбулося підписання Угоди про співпрацю між Чернігівським обласним історичним музеєм ім. В.В. Тарновського та Державною історико-культурною установою «Гомельський палацово-парковий ансамбль». Відповідно до неї зазначені установи планують налагоджувати співробітництво в галузі культури, мистецтва та музейної справи.

Виступаючи на зустрічі з головою Гомельського облвиконкому Володимиром Дворніком, главами іноземних делегацій та представниками дипломатичних установ, голова облдержадміністрації Валерій Куліч зазначив, що подібні заходи сприяють не лише налагодженню нових взаємовигідних відносин між регіонами в різних сферах діяльності, а й подальшому закріпленню вже існуючих зв'язків.

Крім того, він акцентував увагу на необхідності створення та реалізації спільно з білоруською стороною проектів, які мають взаємний інтерес для Чернігівщини та Гомельщини. У тому числі з урахуванням перспектив, які надають автомобільні та залізничні міжнародні транспортні коридори, що перетинають суміжні області.

Зі свого боку, представники білоруської сторони високо оцінили внесок Чернігівської області у поглиблення українсько-білоруських відносин, сподіваючись на подальшу активізацію взаємовигідного співробітництва у всіх сферах діяльності.



Прес-служба облдержадміністрації