back

Підписано Меморандум про партнерство у сфері енергоефективності житлових будинків

25-05-2015 | 09:49

У рамках Форуму енергоефективного партнерства, що відбувся 22 квітня в Холі Чемпіонів - НСК-Олімпійський у м.Київ відбулося підписання Меморандуму про партнерство у сфері енергоефективності житлових будинків між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України, Чернігівськими облдержадміністрацією, обласною та міською радами.

У заході взяли участь Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, народний депутат України, перший заступник Голови Комітету ВРУ з ПЕК Олександр Домбровський, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, проектний координатор Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Марія Коваль, директор Місії Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові Джед Бартон, директор проекту GIZ «Енергоефективність у громадах» Крістіана Хагенедер, заступник Голови правління АТ «ОЩАДБАНК» Андрій Стецевич, заступник Голови правління АБ «УКРГАЗБАНК» Олена Дмітрієва, експерт з енергоефективності Групи підтримки України (Європейська Комісія) Кшиштоф Гірульскі, старший консультант з юридичних питань Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Дмитро Левицький, старший менеджер Департаменту енергоефективності та зміни клімату, ЄБРР Сергій Масліченко, заступник директора Проекту GIZ «Енергоефективність у громадах» Іма Хренова-Шимкіна, керівництво ОДА та обласних рад. Від Чернігівської області в заході взяли участь директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва Олег Міщенко та в.о. директора Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури В’ячеслав Сальніков.

Як зазначив Олег Міщенко, сторони прагнуть до партнерства у сфері енергоефективності в Чернігівській області з ціллю стимулювання населення до впровадження енергоефективних та енергозберігаючих заходів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 № 231 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010р. № 243 і від 17 жовтня 2011р. №1056».

Метою співробітництва є об’єднання зусиль в частині інституційної організації та фінансової підтримки населення на впровадження енергоефективних заходів в житлових будинках шляхом здешевлення кредитних ресурсів за рахунок бюджетів відповідних рівнів - відмітив Олег Міщенко.

В результаті зустрічі керівництвом Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва ОДА досягнуто домовленості з організаторами Форуму про проведення аналогічного Форуму на території Чернігівської області. Чотирьохсторонні Меморандуми про партнерство у сфері енергоефективності житлових будинків між Держенергоефективності та обласними державними адміністраціями, обласними та міськими радами підписано з тринадцятьма областями і це стало одним з ключових моментів Форуму.

Довідково:

Форум Енергоефективного партнерства організовано Держенергоефективності спільно з Мінрегіонбудом за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Муніципальна енергетична реформа в Україні», Проекту Міжнародної фінансової корпорації (IFC) «Енергоефективність у житловому секторі в Україні», Проект «Створення енергетичних агентств в Україні», що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMUB), Проект Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Енергоефективність у громадах».


За інформацією Департаменту інвестиційного розвитку
та капітального будівництва ОДА