back

Залучення інвестицій у сферу відновлювальної енергетики

25-05-2015 | 08:25

У м.Київ в рамках проекту «Український Інвестиційний Діалог» відбулася міжнародна конференція "Інвестиції в альтернативну енергетику та енергоефективність".Організатором конференції виступила компанія “Business Gathering”.

Мета заходу - обмін досвідом та формування пропозицій від бізнесу, МФО та іноземних інвесторів щодо формування системи законодавчих стимулів для залучення інвестицій у сферу відновлювальної енергетики України.

У конференції взяли участь представники бізнесу у сфері альтернативної енергетики, народні депутати України, лідери профільних бізнес-асоціацій, представники Міненерговугілля, інвестиційних банків та фондів, представники бізнесу та інвестори з 12 країн світу: Франції, Великобританії, Іспанії, Чехії, США, Канади, Німеччини, Нігерії, Болгарії, Сербії, Литви та Росії.

Від Чернігівської області у заході взяв участь директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва ОДА Олег Міщенко.

Під час зустрічі він запропонував інвесторам приєднатися до регіональних проектів паливно-енергетичного кластеру та взяти участь у фінансуванні модернізації теплопостачального сектору та термосанації будівель Чернігівщини. На конференції були представлені результати та можливості програми фінансування альтернативної енергетики ЄБРР в Україні, пропозиції європейських експертів щодо залучення фінансування в українські проекти з відновлюваних джерел енергії, а також обговорено реалізацію Національного плану дій з відновлювальної енергетики до 2020 року.

У практичній частині відбулися презентації інвестиційних проектів з альтернативної енергетики та енергоефективності з Київської, Одеської, Херсонської та інших областей. В результаті участі керівництвом Департаменту встановлено ділові зв’язки з інвестиційною компанією Spring LP London, UK.

Також проведено переговори з виконавчим директором українського офісу Антоном Сафоновим щодо робочої зустрічі у Чернігові та участі компанії у місцевих проектах з відновлюваних джерел енергії.

Обговорені питання щодо фінансування проектів енергозбереження з головою українського офісу датського інвестфонду IFU Олексієм Пархомчуком та головою правління Біоенергетичної асоціації України Георгієм Гелетухою.

Досягнуто домовленості з головою організаційного комітету форуму «Український Інвестиційний Діалог – 2015» Анастасією Баклан щодо організації та проведення у Чернігові регіональної інвестиційної конференції для презентації наявних проектів з енергозбереження.



За інформацією Департаменту інвестиційного розвитку
та капітального будівництва ОДА