back

Відкритий діалог – шлях до конструктивної співпраці

05-08-2011 | 16:06

5 серпня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус відбулося розширене засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. У засіданні окрім членів ради взяли участь керівники об’єднань, організацій роботодавців, асоціацій, рад підприємців малого і середнього бізнесу, а також представники Чернігівської митниці, Державної екологічної інспекції в області, Державного підприємства з питань поводження з відходами як вторинною сировиною «Укрекоресурси».

Порушені на засіданні питання стосувалися прозорої схеми обрахування цін на товар, який підлягає розмитненню; митного оформлення вантажів; визначення кодів товару; митної вартості; інших видів діяльності Чернігівської митниці. Їх розгляд ініціювали члени обласної координаційної ради та голови об’єднань, організацій роботодавців області.

Про особливості діяльності митниці в умовах чинного законодавства та шляхи подальшого вдосконалення роботи із суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності учасників засідання поінформував заступник начальника Чернігівської митниці Борис Бушуєв. Він, зокрема, зупинився на функціях та завданнях митних органів, окреслив концепцію реформування Державної митної служби, охарактеризував деякі аспекти спрощення митних процедур.

Начальник відділу контрольно-митної вартості та класифікації товарів Чернігівської митниці Петро Коростовський розтлумачив поняття „митна вартість”. Відповідаючи на запитання підприємців, він пояснив, які існують методи обчислення митної вартості та якими законодавчими актами регулюється порядок її визначення.

Про діяльність Державного підприємства з питань поводження з відходами як вторинною сировиною «Укрекоресурси» та укладання договорів з виробниками, імпортерами товарів в упаковці, предметом яких є надання послуг з організації збирання, заготівлі та утилізації використаних тари і пакувальних матеріалів, розповів заступник начальника департаменту регіональної політики цього підприємства Олег Коваленко.

Підсумовуючи роботу координаційної ради, заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус подякувала її учасникам за плідну роботу, адже було обговорено низку актуальних питань та внесено слушні пропозиції, які будуть узагальнені облдержадміністрацією та передані центральним органам виконавчої влади з метою усунення перешкод для розвитку підприємництва в області, широкого залучення підприємців до реалізації реформ, здійснюваних Президентом України та Урядом.

„Лише постійний, відкритий діалог між державними органами та підприємцями є запорукою створення сприятливих умов для розвитку підприємницької ініціативи”, - наголосила Наталія Білоус.





Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації