back

Керівники області та міста відвідали обласний госпіталь для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни

06-05-2011 | 11:30

6 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка та Чернігівський міський голова Олександр Соколов відвідали ветеранів, що перебувають на лікуванні в обласному госпіталі для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Вітаючи ветеранів з Днем Перемоги, Володимир Хоменко висловив подяку всім, хто виборював перемогу у жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу, а у післявоєнні роки піднімав з попелу зруйновані міста і села, зауваживши, що їх життя – приклад для наступних поколінь.

Нині на теренах області мешкає близько 60 тисяч ветеранів, що мають статус учасника війни. Керівник області підкреслив: щоденна турбота про цих людей, вирішення питань їх соціального захисту й надалі залишатиметься найпершим з пріоритетних напрямків роботи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Зараз у кожній районній лікарні створено відділення для лікування ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранам надана щорічна одноразова допомога.

«Звичайно, цього замало. Як зазначив Президент України 5 травня на урочистому зібранні з нагоди 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, системний план дій щодо підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни почне втілюватись у життя з другого півріччя 2011 року», - наголосив Володимир Хоменко.

За його словами, обласною владою також вживаються системні заходи для того, щоб подвиг ветеранів залишився у народній пам’яті: торік облдержадміністрація спільно з депутатами обласної ради прийняли програму по відновленню і облаштуванню пам’ятників та братських могил, а також програму щодо забезпечення ветеранів Великої Вітчизняної війни слуховими апаратами, яка має бути виконана до кінця року.

Володимир Хоменко побажав ветеранам міцного здоров’я, душевного спокою, щастя і злагоди у родинах. Він також вручив 6 слухових апаратів ветеранам, що перебувають на лікуванні в обласному госпіталі та подарував обладнання та м’який інвентар для поліпшення матеріально-технічного забезпечення лікувального закладу.

Зі святом Великої Перемоги присутніх також привітали перший заступник голови обласної ради Іван Коробка та Чернігівський міський голова Олександр Соколов. Вони пообіцяли, що керівництво обласної та міської рад за підтримки депутатського корпусу робитимуть все можливе для покращення соціально-побутових умов та надання медичної допомоги тих, хто 66 років тому виборов Велику Перемогу.

На завершення святковий концерт ветеранам подарували артисти обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм.



















Прес-служба облдержадміністрації