back

Урочисті збори та святковий концерт з нагоди 66-ої річниці Великої Перемоги

06-05-2011 | 18:27

6 травня за участю керівництва області та міста в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка пройшли урочисті збори та святковий концерт з нагоди 66-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Перед початком урочистостей вони оглянули виставку народних майстрів Гомельської області, яка пройшла в рамках культурного співробітництва між Гомельською та Чернігівською областями: у листопаді 2010 року кращі творчі колективи Чернігівської області взяли участь в святкових заходах, присвячених Дню визволення Гомеля від фашистських загарбників.

Сьогодні майстри мистецтв Гомельської області також подарували глядачам святковий концерт.

Вітаючи присутніх зі святом Великої Перемоги, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, зокрема, зазначив:

«Ті, хто зі зброєю в руках відстояв свободу нашої Вітчизни, в ці святкові дні відчувають подих бойової юності, згадують своїх побратимів – живих і полеглих на фронтах Великої Вітчизняної війни. А ми, виявляючи свою повагу до ветеранів та схиляючись перед їх відвагою і героїзмом, з новою силою усвідомлюємо власну відповідальність за свою країну. Саме в цьому і полягає духовний зміст свята Перемоги, що так природно поєднує наше минуле і майбутнє…

Сьогодні ми свідомі того, що живемо і розбудовуємо нашу країну саме завдяки подвигу рядових солдатів та командирів, учасників партизанських загонів, працівників тилу, а також тих, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край у післявоєнний період. За це вам доземний уклін та шана.

Як наголосив Президент України Віктор Янукович, наш найвищий синівський обов’язок — зробити все, щоб життя наших ветеранів було гідним їхніх заслуг».

Керівник області наголосив: обласна, районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування Чернігівщини докладатимуть максимум зусиль, для того, щоб ветерани повсякчас відчували турботу і увагу співвітчизників, пошану молодого покоління.

Свідченням того, що пам’ять про полеглих на війні, про ветеранів жива, є цьогорічна ініціатива громадськості — провести 9 травня акцію «Нащадки переможців». На День Перемоги молоді люди пройдуть урочистою ходою вулицями Чернігова, тримаючи в руках портрети своїх дідів — учасників Великої Вітчизняної.

«В рік 20-річчя незалежності України дуже важливо усвідомити, що головний урок Великої Вітчизняної — це спільна відповідальність за долю рідної землі, це справжній, а не декларативний патріотизм, який виявляється у відданій праці та готовності жертвувати заради своєї Вітчизни, це спроможність ставити перед собою великі завдання, докладати зусиль до їх реалізації та перемагати», - підкреслив Володимир Хоменко.

Голова облдержадміністрації також вручив державні нагороди. Згідно з Указом Президента України, за мужність в самовідданість, виявлені в боротьбі з фашистськими загарбниками у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, вагомий особистий внесок у справу соціального захисту ветеранів, багаторічну громадську діяльність, орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено учасника партизансько-підпільного руху у Великій Вітчизняній війні, члена президії Чернігівської міської ради ветеранів Герарда Кузнєцова; орденом «За мужність» II ступеня – учасника партизансько-підпільного руху у Великій Вітчизняній війні, голову секції партизанів і підпільників Чернігівської обласної ради організації ветеранів України Івана Кучму.





















Прес-служба облдержадміністрації