back

Із засідання Ради регіонів у Ялті

04-06-2011 | 12:07

3 червня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у виїзному засіданні Ради регіонів, що проходило у Ялті під головуванням Президента України Віктора Януковича.

Під час засідання Ради регіонів Глава держави висловив думку про те, що міжрегіональні форуми та взаємодія на рівні регіональних комітетів реформ можуть стати ефективною інтелектуальною та організаційною базою для роботи над подоланням розриву в соціально-економічному розвитку між територіями України.

За словами Президента України, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спільно з секретаріатом Ради регіонів повинні організувати постійний діалог із регіонами України та забезпечити узагальнення їх пропозицій.

Також Віктор Янукович виступив за більш активне залучення інвестицій українськими регіонами. Він відзначив, що багато було сказано про важливість розвитку регіонів і залучення до них інвестицій, однак не всі області відреагували на це належним чином.

Глава держави закликав регіони нашої держави до активнішої співпраці, зазначивши, що вона є важливою з огляду на необхідність консолідації нашого суспільства.

Він також вважає за необхідне, щоб представники влади з різних областей України, Адміністрації Президента та Уряду частіше проводили спільні зустрічі, радилися з актуальних питань щодо розвитку регіонів.

Президент України висловив переконання, що кримська влада, уряд АРК сьогодні об’єднують суспільство навколо спільних справ, економічного піднесення регіону і покращення життя людей, які живуть на півострові.

Віктор Янукович наголосив на важливості об’єднання українського суспільства. Взаємоповага, порозуміння, братерство мають стати найважливішими принципами й дороговказами кожної політичної сили, переконаний Глава держави.

Також Глава держави вимагає від влади жорсткого контролю у питаннях пожежної безпеки у літній період та закликає при організації заходів пожежної безпеки обов’язково врахувати минулорічний досвід роботи.


За повідомленнями офіційного сайту Президента України