back

Триває підготовка перспективного плану формування спроможних територіальних громад Чернігівщини

18-05-2015 | 18:11

На Чернігівщині, як і в країні загалом, розпочато процес реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. На сьогодні проходить його перший етап — підготовка перспективного плану формування спроможних територіальних громад. Пропозиції з районів та міст області до нього активно обговорюються як у самих громадах, так і на засіданнях робочої групи, утвореної розпорядженням голови обласної державної адміністрації.

18 травня на черговому засіданні робочої групи обговорили пропозиції до перспективного плану формування спроможних територіальних громад Чернігівської області. Участь у ньому взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, голова обласної ради Микола Звєрєв, відповідальні особи райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, які координують дані питання.

— Чернігівщина виявила бажання бути пілотною областю у впровадження реформи місцевого самоврядування. На сьогодні стоїть завдання дуже в стислі терміни доопрацювати пропозиції до перспективного плану формування територіальних громад. Після цього голова обласної державної адміністрації відповідно до нормативно-правових актів винесе цей документ на розгляд сесії обласної ради, — підкреслив голова обласної ради Микола Звєрєв. Без цих планів, за його словами, громади не отримають фінансування на розвиток з Державного фонду регіонального розвитку.

Під час засідання було заслухано інформацію представників районів щодо об’єднання територіальних громад. Озвучуючи пропозиції, вони наголошували на врахуванні специфіки області — маємо найбільшу територію та найменшу щільність населення. А Методика формування територіальних громад передбачає, в кінцевому результаті, забезпечення якісного рівня надання послуг для населення, зокрема, у сфері охорони здоров’я, освіти, культури соціального захисту та житлово-комунального господарства.

Тому, було дано доручення деяким районам у дводенний термін доопрацювати пропозиції та надати їх до обласної ради на узагальнення. Наступним кроком буде виготовлення картографічних матеріалів та опрацювання проекту перспективного плану формування спроможної територіальної громади депутатами обласного рівня. А вже наприкінці травня цей документ буде винесено на затвердження сесії обласної ради.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації