back

У Чернігові відкрито офіс обласного осередку НОК України

23-05-2011 | 20:50

23 травня за участю голови обласної державної адміністрації, члена НОК України, голови обласного осередку Володимира Хоменка та президента НОК України, чемпіона Олімпійських ігор, героя України Сергія Бубки відбулося відкриття офісу обласного осередку НОК України.

Як зазначив під час відкриття Володимир Хоменко, Чернігівський край знаний і в Україні, і за її межами славетними традиціями розвитку олімпійського руху і виховання олімпійців.

З кожним роком фізкультурно-спортивна сфера області нарощує якісні показники. Зростає кількість підготовлених майстрів спорту України та міжнародного класу, членів національних збірних команд, переможців і призерів міжнародних змагань.

«В цей ювілейний рік 20-річчя незалежності нашої держави з гордістю згадуємо, що саме чернігівська біатлоністка Валентина Цербе завоювала першу олімпійську нагороду – бронзову медаль для незалежної України», - зауважив керівник області.

Він також висловив подяку спортсменам, тренерам та організаторам галузі, які докладають багато зусиль і майстерності, щоби Чернігівщина завжди була гідно представлена на Олімпійських іграх.

Володимир Хоменко підкреслив: обласна держадміністрація вживає усіх можливих заходів щодо зміцнення матеріально-технічної бази спортивних закладів, щоб створити сприятливі умови для тренування чернігівських спортсменів.

Встановлено 40 стипендій для молодих обдарованих спортсменів, 10 – для спортсменів-інвалідів. З 1 травня встановлена стипендія Олені Костевич, яка завоювала ліцензію на Олімпійські ігри та її тренеру Ігорю Чередінову.

З метою поліпшення житлово-побутових умов наразі вирішується виділення земельних ділянок кожному із кандидатів.

«Відкриття офісу обласного осередку НОК України має поліпшити умови для розвитку олімпійського руху. Сподіваємось, що офіс стане справжнім штабом олімпійського руху на Чернігівщини, де спілкуватимуться не тільки олімпійці, а й молоді спортсмени», - наголосив він.

Президент НОК України Сергій Бубка привітав присутніх олімпійців та ветеранів спорту з 10-річчям утворення обласного осередку, висловив подяку голові облдержадміністрації Володимиру Хоменку за його діяльність на посаді голови осередку та висловив переконання у тому, що спільними зусиллями влади і спортсменів Чернігівщини нашу країну знатиме весь світ.

«Ми пишаємося вагомим внеском чернігівських спортсменів у почесну справу утвердження України в міжнародному співтоваристві», - наголосив Сергій Бубка.

Він також передав для щойно відкритого офісу від Національного олімпійського комітету книги з історії спорту.




















Прес-служба облдержадміністрації