back

Оздоровлення та відпочинок дітей у 2011 році - одне з основних завдань влади

04-05-2011 | 16:27

Саме про це йшлося на засіданні обласної міжвідомчої комісії з організації оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді, яке провів 4 травня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Відкриваючи засідання, він зазначив, що Президент України у своєму щорічному посланні до Верховної Ради України наголошував на необхідності оздоровлення дітей, тому що стан їхнього здоров’я є однією із складових національної безпеки країни.

Міжвідомча комісія розглянула стан підготовки дитячих закладів і організацію відпочинку та оздоровлення дітей Чернігівщини. Як зазначалося, оздоровчими і відпочинковими послугами по області у 2010 році було забезпечено понад 51 тисяча дітей шкільного віку, що склало 52,28% від загальної кількості дітей в області (всього – 98426 дітей). Цьогорічною оздоровчою кампанією буде охоплено 53,3% дітей, для цього планується витратити 33,4 млн. грн. Одним з основних чинників забезпечення якісного оздоровлення та відпочинку дітей є належне та своєчасне фінансування, яке здійснюється за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, Фонду соціального страхування та позабюджетних коштів.

Оздоровчі та відпочинкові послуги в області готові надати 28 закладів оздоровлення та відпочинку. З них: 20 позаміських, 6 санаторного типу та 2 дитячі центри. Цього року відновлять свою роботу ще два заклади - приватний заклад «Казка» (Прилуцький район) та дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Дружба» у Чернігові. 9 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області пройшли державну атестацію і їм присвоєно відповідну категорію.

Матеріально-технічна база практично всіх дитячих закладів оздоровлення та відпочинку застаріла, переважна більшість приміщень не відповідають сучасним вимогам. Тому є нагальна потреба тісної співпраці міських рад та райдержадміністрацій, на території який знаходяться позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, з власниками закладів щодо проведення відповідної роботи стосовно подальшої ефективної діяльності закладів, вирішення питань надання передбачених законодавством пільг.

Підсумовуючи результати засідання, Віктор Тканко акцентував увагу на необхідності координації всіх зусиль для проведення оздоровчої кампанії 2011 року на належному рівні.

За результатами засідання готується відповідне протокольне рішення.







Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації