back

Збільшення державного замовлення для підприємств — запорука ефективної обороноздатності країни та економічного і соціального розвитку області

15-05-2015 | 15:35

Відповідальний за Чернігівщину від Адміністрації Президента Сергій Березенко разом з офіційною делегацією від "Укроборонпрому", РНБО і керівництвом області, з метою вивчення ситуації навколо підприємств, що можуть підтримувати обороноздатність країни, відвідали державне підприємство «171 Чернігівський ремонтний завод» та ТОВ «Сівертекст».

«171 Чернігівський ремонтний завод» спеціалізується на капітальному ремонті автомобільної спецтехніки, зокрема і військової. Починаючи з 2008 року, у підприємства були відсутні державні замовлення. Проте, днями укладено контракт із Міністерством оборони України на проведення капітального ремонту п’яти автокранів.

Наразі, із п’яти виробничих приміщень завод має три, і ті потребують капітального ремонту.

Як зазначив директор підприємства Григорій Манойло, саме збільшення державного замовлення дасть змогу заводу повноцінно запрацювати та стати конкурентоспроможним.

Протягом останнього року значну підтримку українській армії надає ТОВ «Сівертекс». Підприємство шиє спеціальний одяг для силових структур, а також має цех з виготовлення наметів та плащ-накидок.

Під час спілкування з очільниками обох підприємств, Сергій Березенко зазначив, що керівництво держави надасть необхідні ресурси та сприятиме надходженню замовлень. Адже це не лише значний крок для обороноздатності країни, а і економічний та соціальний розвиток громади Чернігівщини.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації