back

Прийняття Житлового кодексу – одне з головних питань реформування житлово-комунального господарства

19-05-2011 | 09:57

18 травня відбулося розширене засідання Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики щодо підготовки проекту Житлового кодексу до другого читання та питання використання коштів державного та місцевих бюджетів на розвиток регіонів.

На розширеному засіданні, яке відбувавалося у Міністерстві будівництва та житлово-комунального господарства, розглядалися питання щодо підготовки проекту Житлового кодексу до другого читання та питання використання коштів державного та місцевих бюджетів на розвиток регіонів. Засідання вів Голова Комітету Володимир Рибак.

До участі у заході були запрошені представники центральних та місцевих органів влади, профільних асоціацій у сфері житлово-комунального господарства та будівництва, громадських організацій та міжнародні експерти. Чернігівську делегацію очолив перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

У своєму виступі він виразив впевненість, що з кожним роком ситуація в країні в сфері розбудови покращиться і підкреслив, що Чернігівщина виконує програму реформування житлово-комунального господарства області і «ми не повинні зупинятися на цьому шляху».

Найбільш гостра дискусія розгорнулася по питанню «Підготовка проекту Житлового кодексу до другого читання». Присутні звертали увагу на необхідність доопрацювання цього документу, з врахування пропозицій з регіонів і відповідності цього документа діючому законодавству. Також підкреслювалося, що створення об’єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) має бути добровільним і місцева влада повинна все робити для створення у нових будинках ОСББ, більш чітко прописані, з врахуванням діючого законодавства дії щодо тих, хто має великі заборгованості, але всі гострі питання повинно вирішувати усуді тощо.

Було рекомендовано Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики протягом місяця розглянути та внести всі запропоновані на розширеному засіданні пропозиції.