back

Робоча поїздка голови облдержадміністрації до Бахмацького району

19-05-2011 | 10:36

18 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко з робочим візитом перебував у Бахмацькому районі.

Першим об’єктом, який відвідав керівник області, було пасажирське вагонне депо „Бахмач”, основним видом діяльності якого є капітально-відновлювальний ремонт пасажирських вагонів.

Володимир Хоменко оглянув цех по підготовці вагонів до ремонту з механічно-зварювальним обладнанням, побудований наприкінці 2010 року, поспілкувався з керівництвом та працівниками підприємства.

Він позитивно відгукнувся про роботу вагонного депо, зазначивши, що воно має всі умови для подальшого розвитку. Підтвердженням цьому є 70 нових робочих місць, створених підприємством з початку року. Середня заробітна плата працівника депо складає 2 700 гривень.

Крім того, протягом минулого року даним підприємством впроваджено технологічний процес по переобладнанню вантажних вагонів-автомобілевозів під пасажирські вагони-автомобілевози та 2 удосконалені методи обробки.

У 2010 році відремонтовано деповським ремонтом 379 вагонів, капітальним ремонтом – 79 вагонів, капітально-відновлювальним ремонтом – 20 вагонів.

Загалом за 2010 рік підприємством вироблено товарної продукції на суму 9,6 млн. гривень, що на 7,4 % більше, ніж у 2009 році.

Підприємство працює рентабельно, вчасно сплачуючи податки до бюджетів.









У с. Григорівка голова облдержадміністрації ознайомився з роботою ТОВ «Агрофірма ім. Шевченка», яке спеціалізується на вирощуванні зернових та технічних культур, виробництві молока та м'яса та має в користуванні 3851 га земель сільськогосподарського призначення.

Володимир Хоменко оглянув доїльний зал „Карусель”. Введення в дію доїльного залу з використанням світових технологій дозволяє отримувати молоко високої якості, значно зберігати енергоносії та зменшувати витрати на виробництво молока. Потужність доїльного залу дозволяє обслуговувати щодоби 1000 дійних корів, поголів’я доїльного залу (520 корів) обслуговує 4 майстри машинного доїння.

Торік як кількісні, так і якісні показники тваринницької галузі господарства значно покращилися. Станом на 1 січня 2011 року поголів'я великої рогатої худоби становило 1227 голів, у тому числі 520 корів. Поголів'я свиней становить 697 голів.

Значно зросла продуктивність дійної череди. Велику роль у зростанні виробництва молока відіграє цілорічна збалансована за всіма основними показниками годівля худоби, з додаванням у літній період зелених кормів.

Керівництво товариства значну увагу приділяє виконанню договірних відносин з орендодавцями землі. Розрахунки за 2010 рік проведено у розмірі 100% до зобов'язань, розмір орендної плати, встановлений даними договорами – 3% оціночної вартості. Також у повному обсязі (100%) проведено видачу державних актів на право приватної власності на землю.

ТОВ «Агрофірма ім. Шевченка» проведено значні об'єми робіт по будівництву об'єктів соціальної інфраструктури с. Григорівка. Так, господарством самостійно проведено будівництво підвідного газопроводу та газифікацію населеного пункту.







В рамках робочої поїздки керівник області також відвідав багатодітну сім’ю Гришкоу с. Тиниця, в якій виховується 5 дітей: старшому них 11 років, найменшій дитині – півроку.

Володимир Хоменко подарував родині мікрохвильову піч.



У Бахмачі голова облдержадміністрації ознайомився з реконструкцією терапевтичного відділення Бахмацької ЦРЛ під поліклінічне відділення та дав відповідні доручення керівництву району стосовно подальших робіт на об’єкті.

У поїздці голову облдержадміністрації супроводжували голова Бахмацької районної державної адміністрації Ольга Допа та голова районної ради Микола Булах.





Прес-служба облдержадміністрації