back

Володимир Хоменко взяв участь у селекторній нараді, яку провів перший віце-прем`єр-міністр України Андрій Клюєв

26-05-2011 | 14:46

26 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у селекторній нараді, яку провів перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв з керівниками всіх регіонів України.

Забезпечення літнього відпочинку для дітей це головне питання, що розглядалося на нараді.

За словами першого заступника Глави уряду протягом тижня в усіх регіонах України були проведені перевірки стану готовності оздоровчих закладів до прийому дітей на літній відпочинок. Ситуація в цілому покращилась.

За оперативними даними, на проведення оздоровчої кампанії в 2011 році з різних джерел фінансування планується направити 1 млрд. 527 млн. грн. Цього року відпочинком буде забезпечено 2 млн. 354 тис. дітей шкільного віку, що складає 54,5 % від загальної кількості дітей в країні. У 14 регіонах України планується оздоровити 40-60% дітей, у 8 регіонах відсоток оздоровлення дітей складе понад 60.

На Чернігівщині 93% оздоровчих закладів готові прийняти дітей на оздоровлення та відпочинок. Планується оздоровити 100% дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та 81% з багатодітних та малозабезпечених сімей. Президент України Віктор Янукович тримає на особистому контролі питання забезпечення літнім відпочинком та оздоровленням дітей-сиріт, дітей з особливими потребами, дітей з багатодітних сімей.

Крім того учасники селекторної наради обговорили заходи щодо запобігання лісових пожеж, а також хід виконання доручень щодо створення сучасної інфраструктури зберігання і оптового продажу овочів і фруктів.

Підсумовуючи результати наради, Андрій Клюєв надав доручення керівникам регіонів взяти під особистий контроль питання оздоровлення дітей, забезпечення пожежної безпеки в зонах відпочинку та лісах. Не допустити зростання цін на продукцію сільського господарства, зокрема картоплі, інших овочів та фруктів.





Управління у справах преси та
інформації облдержадміністрації