back

На селекторі проаналізували перебіг дитячої оздоровчої кампанії в області

14-07-2011 | 09:36

13 липня в режимі селекторної наради відбулося спільне засідання обласної міжвідомчої комісії з питань оздоровлення дітей Чернігівської області та надзвичайної протиепідеміологічної комісії, яке провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Відкриваючи засідання, Віктор Тканко охарактеризував ситуацію, що склалася в оздоровчих закладах області. Зокрема він зазначив, що на організацію цьогорічної оздоровчої кампанії заплановано 34 млн.грн. Станом на 13 липня використано для цих цілей 19 млн.грн., що складає 56% від запланованих коштів. Оздоровчі та відпочинкові послуги отримали майже 44 тисячі дітей. Оздоровлено 71% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

„Протягом попередніх оздоровчих кампаній в оздоровчих закладах області не було зафіксовано спалахів харчових отруєнь та інфекційних захворювань. Проте, цьогорічний випадок отруєння дітей під час відпочинку в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Колос» (с. Бігач Менького району) дає підстави ретельно проаналізувати його причини та здійснити необхідні заходи для недопущення подібних надзвичайних ситуацій в подальшому», - наголосив Віктор Тканко.

За його словами, всі діти, які були госпіталізовані, протягом 11-12 липня у задовільному стані виписані з лікарні додому. Фахівцями СЕС в закладі здійснено комплекс регламентованих санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Зміна у таборі закінчилася 13 липня. Після усунення недоліків «Колос» продовжить свою роботу.

Головний державний санітарний лікар області Микола Донець поінформував членів комісії про дотримання вимог санітарного законодавства в закладах оздоровлення і відпочинку. За його словами, у всіх закладах оздоровлення області фахівцями СЕС проводяться систематичні перевірки санітарного стану. При виявленні порушень складаються відповідні протоколи та накладаються штрафні санкції.

Для недопущення надзвичайних ситуацій в подальшому обласна міжвідомча комісія з питань оздоровлення дітей прийняла рішення про проведення постійних комплексних перевірок санітарного стану всіх закладів оздоровлення області.

Підсумовуючи результати засідання, Віктор Тканко акцентував увагу на підвищенні відповідальності всіх контролюючих служб, керівників структурних підрозділів ОДА, райдержадміністрацій, адже головне завдання на сьогодні – це збереження здоров’я та безпеки життя дітей під час оздоровлення.





Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації