back

Учнівська молодь профтехосвіти Чернігівщини провела патріотичний флешмоб «Квітка пам’яті»

12-05-2015 | 11:20

Цього року вперше в Україні 8 травня відзначається День пам’яті та примирення. Символом вічної пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни, і зараз ціною власного життя відстоює незалежність на Сході України, є червоні маки.

Квітка маку в українській традиції та міфології має дуже багато значень. Це і символ сонця, безкінечності буття й життєвої швидкоплинності, пишної краси, волі та гордості, сну і отрути, оберегу від нечистої сили, і, водночас, крові та смерті. Образ маку нерідко символізує образ козака, який героїчно загинув, боронячи рідну Україну.

Вшануванню пам’яті воїнів-захисників української землі і був присвячений флешмоб «Квітка пам’яті», до якого долучились учні та колектив Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування. Із символічних жовто-блакитних кульок юні патріоти у вишиванках утворили карту єдиної і неподільної України, у центрі якої розквітли червоні маки пам’яті.

Ми завжди будемо пам’ятати про Другу світову війну, яка стала страшною трагедією в історії України, та мужніх захисників нашої Батьківщини, які самовіддано боронили рідну землю від ворога і зараз продовжують відстоювати незалежність, цілісність нашої країни! Низький уклін і вічна шана героям за безсмертний подвиг задля мирного і щасливого майбутнього України! Ми пам’ятаємо, а значить обов’язково переможемо!

Посилання на відео: https://www.youtube.com/watch?v=nkq6uhbDyjw



За інформацією Управління освіти і науки ОДА