back

2/3 оздоровчої кампанії позаду

05-08-2011 | 18:15

„Залишилося не так багато часу до завершення літа, тому необхідно вжити максимальних заходів, задіяти всі можливі резерви, щоб надати оздоровчі та відпочинкові послуги якомога більшій кількості дітей”, - наголосив заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, відкриваючи 5 серпня засідання обласної міжвідомчої комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей. Він закликав учасників засідання проаналізувати стан справ, з’ясувати причини недопрацювань та усунути недоліки, поки ще є час.

Як повідомив в.о. начальника у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Борис Атрощенко, у 2011 році на організацію літнього оздоровлення дітей та учнівської молоді було заплановано використати 34 млн. гривень. Станом на 1 серпня використано з бюджетів районів і міст Чернігова, Ніжина, Прилук – майже 7 млн. грн, з обласного бюджету – 6,3 млн. гривень. Всього використано з усіх джерел, не заборонених законодавством – понад 29 млн. гривень.

За оперативними даними, станом на 01.08.2011 року оздоровчі та відпочинкові послуги отримали більше 50 тисячі дітей шкільного віку, що складає 53% від їх загальної кількості. За прогнозованими даними послугами оздоровлення та відпочинку протягом серпня місяця буде забезпечено ще майже 4 тисячі дітей шкільного віку області. Таким чином, всього в області отримають оздоровчі та відпочинкові послуги 54586 дітей, що складатиме 57,8% до їх загальної кількості.

На Чернігівщині забезпечено роботу 26 закладів оздоровлення. З них: 24 позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, 2 санаторного типу. Крім того, функціонують 4 дитячі санаторії. В червні-липні надавали відпочинкові послуги 504 табори з денним перебуванням, 15 таборів праці та відпочинку, 2 наметові містечка. В серпні працює ще 4 табори з денним перебуванням (3 в Щорському районі та 1 в м. Прилуках).

Проведено атестацію 8 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області: «Сонечко» Варвинського р-ну, «Полісяночка» Городнянського р-ну, «Сузір’я» Коропського р-ну, «Зелений гай» Корюківського р-ну, «Барвінок» Менського району, «Казка» Прилуцького р-ну, «Дружба» Щорського р-ну, «ім. Батюка» Ніжинського р-ну.. Не був атестований дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Будівельник» Менського р-ну, у зв’язку з тим, що він не працював влітку 2011 року за призначенням та офіційно не відкривався.

За словами голови виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Петра Савича, цьогоріч передбачено на фінансування оздоровчої кампанії 6 млн. грн. Це трохи більше, ніж минулого року. З них вже використано 5,4 млн.грн. На жаль, спостерігається зниження використання коштів фонду у м.Прилуки.

Як відмітив Петро Чорнорот, заступник голови Федерації профспілкових організацій області, як і торік, не достатньо використовуються кошти в АПК.

„Одним з головних завдань залишається 100-відсоткове надання оздоровчих послуг дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування. І якщо ми не зробимо все, що запланували, ми не просто не виконаємо завдання, яке поставив перед нами Уряд та Президент, а позбавимо дитину-сироту оздоровлення, адже за кожною цифрою у звітах стоять обділені долею діти і ми повинні про це пам’ятати. Тож потрібно докласти спільних зусиль, щоб провести оздоровчу кампанію на належному рівні”, - наголосив на звершення засідання Віктор Тканко.







Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації