back

Органи Пенсійного фонду області підсумували роботу у І кварталі 2011 року

28-04-2011 | 16:22

28 квітня за участю заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус відбулася нарада, на якій підбили підсумки роботи органів Пенсійного фонду області у І кварталі 2011 року по виконанню бюджету Фонду та реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення. Провів нараду начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Петро Кулініч.

Як зазначалося, за перший квартал 2011 року до бюджету Фонду надійшло 504,4 млн. грн. власних коштів, що становить 100,7% виконання планових показників. Заплановані обсяги власних надходжень виконали всі підвідомчі управління. На 140,6% виконано планові показники по сплаті додаткових ставок збору з окремих видів господарських операцій.

Управліннями Пенсійного фонду області забезпечено виплату пенсій та грошової допомоги близько 381 тис. пенсіонерів. Загальна сума видатків на пенсійні виплати склала 1260,2 млн. грн., що на 150,7 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Середній розмір пенсії в області протягом першого кварталу збільшився до 1023 грн., що на третину перевищує прожитковий мінімум, визначений для осіб, які втратили працездатність.

Підсумовуючи нараду, заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус акцентувала увагу начальників управлінь на необхідності проведення копіткої роботи з платниками, які мають заборгованість по платежах до Пенсійного фонду, оскільки погашення заборгованості підприємствами-боржниками є одним із резервів поповнення бюджету Фонду. Вона також наголосила на важливості продовження широкого громадського обговорення пенсійної реформи.







За інформацією головного управління
Пенсійного фонду України в Чернігівській області