back

Валерій Куліч: Об’єднаймося навколо любові до рідного краю, як колись наші діди й прадіди у боротьбі з нацистами

09-05-2015 | 13:02

70 років тому здійснилася мрія мільйонів людей — завершилася найбільша у світовій історії війна. Сьогодні, 9 травня, святкування Дня Великої Перемоги у Чернігові розпочалося з покладання квітів до Братської могили воїнів, що полягли в боях за Батьківщину.

В урочистостях взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, народні депутати України Владислав Атрошенко та Олег Купрієнко, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова обласної організації ветеранів України Анатолій Москаленко, голова Чернігівської міської ради ветеранів Ірина Четвертак, ветерани Другої світової війни, представники установ та організацій, жителі міста над Десною.

Присутні вшанували пам’ять полеглих у Другій світовій війни хвилиною мовчання.



«Вічна Слава безсмертю хоробрих, які кличуть на подвиг живих!». Під таким гаслом відбувся Мітинг-реквієм на Меморіалі Слави, присвячений геройству, відвазі воїнів Другої світової війни та світлій пам’яті полеглих.

Час стрімко відділяє нас від священної миті перемоги, що подарувала нам щастя жити на рідній землі, віру в торжество справедливості, гордості за свій народ. Ми в безоплатному боргу перед мільйонами наших батьків і дідів, які закрили нас і прийдешні покоління від страшного подиху війни.

Вашими зусиллями не лише здобуто Велику Перемогу, але й в рекордно короткі строки відбудовано країну. Піклування про ветеранів та увага до них – святий обов’язок для всіх органів державної влади. Спільними зусиллями ми маємо оточити кожного ветерана щоденною увагою, підтримувати їх у випробовуваннях сьогодення, - наголосив у вітальному слові Валерій Куліч.

70-річчя славетної Перемоги відзначається фактично у стані війни з найближчим сусідом. Знову Україну намагаються розділити на частини — на Схід і Захід.

Неможливо побудувати щось добре на крові і горі людей. Цього нас вчить історія. Ми мусимо пам’ятати її жорстокі уроки. І шукати порозуміння, перш за все, між собою, всередині держави, один з одним. Маємо об’єднатися навколо любові до рідного краю, до всієї України. Так, як об’єдналися колись наші діди й прадіди у боротьбі з нацистами, - підкреслив Валерій Куліч.

Присутніх зі святом також привітали голова обласної ради Микола Звєрєв, народний депутат України Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова Чернігівської міської ради ветеранів Ірина Четвертак, учасник антитерористичної операції.

До Вічного вогню на Могилі Невідомого солдата лягли живі квіти від вдячних нащадків.



Прес-служба облдержадміністрації