back

Валерій Куліч: Ми зробимо все можливе, аби допомогти хлопцям повернутися до нормального життя

08-05-2015 | 16:04

На цьому сьогодні під час зустрічі зі звільненими з полону воїнами АТО та їх родинами наголосив голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

Бійці 13-го мотопіхотного батальйону Дмитро Киричок, Дмитро Мартиненко та Віталій Мишастий через потужний мінометний обстріл та подальший напад бойовиків на блокпост у Вуглегірську потрапили у полон. Під вартою вони знаходилися більше чотирьох місяців. Днями їх звільнили внаслідок обміну один до одного.

Бійці небагатослівні і не дуже хочуть згадувати ті страшні події, що довелося пережити. Натомість хлопці прагнуть якомога швидше повернутися до нормального життя. Найперше, що їм треба зробити — це відновити документи. Роботу над цим уже розпочато. У бійців є травми, що потребують серйозного лікування. Також і звільненим з полону, і їх родинам необхідна психологічна реабілітація.

— Влада Чернігівщини зробить все можливе аби хлопці підлікувалися, отримали необхідні пільги та влаштувалися на роботу. Психологічну допомогу також буде надано і їх родинам, — підкреслив Валерій Куліч.

Голова передав бійцям грошову допомогу та символічний подарунок — державний прапор України.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації