back

Обговорено епідеміологічну ситуацію на Чернігівщині

03-11-2009 | 08:34

2 листопада голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, в ході якої було обговорено епідеміологічну ситуацію в області.

Володимир Хоменко довів до відома, що згідно з рекомендаціями урядової комісії, з 2 по 29 листопада оголошуються канікули в усіх загальноосвітніх, позашкільних інтернатних, професійно-технічних та вищих навчальних закладах. Крім того, на облік в облдержадміністрації береться кожен аптечний заклад в області. Буде контролюватися забезпеченість необхідними медикаментами та медичними матеріалами, цінова політика, режим роботи.

За даними інфекційних та санітарних служб, на Чернігівщині перевищення порогового рівня захворювання на грип не відзначено, що дає можливість вести звичний спосіб життя.

Але, як наголосили керівники управління охорони здоров`я та санепідемстанції, кожен повинен пам’ятати: на сьогодні надзвичайно важлива профілактика та запобігання захворюванню. А при появі перших симптомів хвороби в жодному разі не займатись самолікуванням. Потрібно негайно звертатися до лікаря і він визначить, чи супроводжувати вас дома, чи госпіталізувати.

Також бажано обмежити виїзди за межі області, відвідування громадських місць.

Щоб запобігти розповсюдженню гострих респіраторних захворювань в області відпрацьовано чітку систему контролю та профілактичних дій.

В управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації та в обласній санітарно-епідеміологічній службі впроваджено цілодобову „гарячу” телефонну лінію. Подаємо номери, за якими ви можете звернутися за консультацією у будь-який час:

тел. 67-68-90;

тел. 5-30-26;

тел. 67-67-26.