back

У Козельці зустріли демобілізованих земляків

05-05-2015 | 16:24

Ще кровоточать спогади про страшні часи Другої світової війни, ще береже пам'ять людська трагічні події минулої війни і образи захисників Батьківщини. Та на українську землю знову прийшло нове лихо, яке більше року сіє неспокій та безжально стинає цвіт нації – найкращих синів свого народу. Біль утрат у зоні АТО тривожить щодня душу кожного українця. Мужністю, хоробрістю та відчайдушністю відзначилися чоловіки Козелеччини – наші земляки, котрі сміливо, гідно боронили кордони держави, захищаючи матерів, жінок, дітей, кожного з нас та рідну землю.

У Козелецькому районному будинку культури відбулися урочистості зі вшанування демобілізованих воїнів-земляків, які брали участь в антитерористичній операції на сході України.

Відбулося справжнє свято, яке з нетерпінням чекав кожен – нарешті після довгої розлуки повернувся додому батько, брат, син. Палкі обійми, рідні очі, зустріч з побратимами і тими, хто весь час чим міг допомагав бійцям на фронті.

З українськими прапорами, повітряними кульками, квітами в руках, радісними посмішками, гучними оплесками, під вигуки «дякуємо», звучання духового оркестру відділу культури і туризму райдержадміністрації зустріли героїв-військовослужбовців школярі та жителі райцентру.

Виступаючи перед присутніми демобілізованими військовослужбовцями, в.о. голови районної державної адміністрації Віктор Петров зазначив, що після анексії Криму, розпочатої окупації Донецької та Луганської областей для протистояння ворогові з Козелецького району понад 600 чоловік було мобілізовано на службу.

— Ця несподівана, неоголошена війна показала, що і в мирний час, в епоху цивілізованого співіснування держав потрібно бути сильним перед світом, щоб захищати свої інтереси, свій народ, – зазначив Віктор Петров.

Віктор Петров висловив щирі слова шани та подяки військовослужбовцям, добровольцям – усім, хто відчув свій моральний обов’язок перед країною та її людьми і піднявся на боротьбу з агресором, терористами, що наважилися посягнути на святу для кожного з нас українську землю. Він подякував громадським організаціям, волонтерам, які здійснювали психологічну, моральну, матеріальну підтримку, безперервно відважно передавали, постачали необхідні речі, харчі, ліки, зібрані рідними, близькими, небайдужими людьми, українським бійцям.

У своєму виступі голова районної ради Роман Круглик наголосив, що бійці Чернігівщини одні з перших з усієї України на початку травня 2014 року були відправлені до східних областей країни для захисту держави, її незалежності та цілісності. Він підкреслив, що ні тяжкі умови, ні кулі, ні втрати воїнів-побратимів не зламали силу духу, відваги, мужності військовиків, бо кожен з них у душі присягнув на вірність Україні, українському народові і здатен до кінця нести цю обітницю. Роман Круглик від себе особисто та всього депутатського корпусу подякував військовослужбовцям і побажав їм міцного здоров’я, благополуччя, сімейного затишку і мирного неба над головою.

Від громадськості району виступила голова Громадської ради Ірина Санченко, яка подякувала воїнам за те, що не злякавшись небезпеки, взяли на себе відповідальність за країну та її народ, а також жінкам, матерям і дітям, на чию долю випало випробування – провести на фронт і чекати найрідніших своїх людей. Вона наголосила, що події в країні змінили багатьох, показали істинну сутність кожного. Звертаючись до демобілізованих учасників АТО, Ірина Санченко побажала, щоб на рідній землі у мирний час вони стали уособленням героїзму, честі, гідності, порядності для підростаючого покоління українців.

Зі щирими, зворушливими словами виступила волонтер громадської організації «Грім» Оксана Лукашук, яка звернулася до присутніх як мати мобілізованого 26.04.2014 року. Вона від усієї душі подякувала бійцям, а також усім людям, які співпереживали за військовослужбовців, приходили, допомагали, підтримували хто чим міг, волонтерам, які незважаючи на погодні умови, виснаження, знаходили сили збирали допомогу, доставляти на фронт – за те, що один для одного вони були надійним щитом, підтримкою. Оксана Лукашук закликала бійців не втрачати віру, не падати духом, бо є люди, які ввесь цей нелегкий час молилися, переживали та з нетерпінням чекали їхнього повернення.

Від імені молоді виступила Вікторія Коваленко, учениця 10 класу Козелецької гімназії №1, яка щиро зізналася захисникам у любові й повазі, запевнила бійців, що навіть маленькі діти цінують і беруть з них приклад мужності, відваги та сили волі.

Згадуючи бійців-земляків, які загинули під час проведення АТО, віддаючи гідну шану їх світлій пам’яті та героїчним подвигам, присутні вшанували полеглих хвилиною мовчання.

Колективи художньої самодіяльності підготували патріотичну концертну програму. Військовослужбовці вдячними оплесками супроводжували виступи артистів.

Учасники заходу на завершення концерту спільно виконали молитву за Україну «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» та державний гімн у супроводі оркестру.

Після заходу демобілізованих запросили на обід, аби згадати тих, хто віддав життя за Україну.


За інформацією
відділу інформаційної діяльності Козелецької РДА