back

Валерій Куліч: Моя ціль — щоб громада залишилась з пасовищем, а учасники АТО отримали виділені ділянки землі

29-04-2015 | 17:33

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч зустрівся з ініціативною групою громади Новоселівської сільської ради Чернігівського району та учасниками антитерористичної операції для вирішення проблемного питання з роздачі землі. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, в.о. начальника головного управління Держземагентства в області Олександр Колотілін.

Представники громади Новоселіки вимагали припинити продаж земель у селі та залишити у користуванні, раніше відведене пасовище. Учасники АТО, яким вже виділили земельні ділянки на пасовищі, переконували, що все відбувалось згідно з законом.

Уважно вислухавши обидві сторони учасників конфлікту, очільник області запропонував перенести ділянки учасників бойових дій для садівництва та особистого господарства на землі інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НАН. Це дасть можливість залишити пасовище громаді та забезпечити учасників АТО земельними наділами відповідно до діючого законодавства.

Керівник області дав доручення Держземагентству у найкоротший термін провести повний аналіз розподілу земельних ділянок для учасників АТО в Чернігівському районі. Окрім цього, було ініційовано створення робочої групи, до якої увійдуть і представники Чернігівобленерго та Держземагентства.

Громаді Новоселівки було запропоновано оформити документацію на пасовище згідно з нормами чинного законодавства.

— Я зроблю все, щоб громада залишилась з пасовищем, а учасники АТО отримали необхідні земельні ділянки, — наголосив голова обласної державної адміністрації.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації