back

Ефективність використання державного майна обговорили на засіданні тимчасової робочої групи

20-05-2011 | 17:30

20 травня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус відбулось засідання тимчасової робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес клімат та інвестиції. Міжнародна інтеграція і співпраця» Регіонального комітету з економічних реформ, на якому йшлося про ефективність використання державного майна. Заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Олександра Хомик поінформувала присутніх про державне майно райдержадміністрацій, структурних підрозділів облдержадміністрації, підприємств, установ, організацій, підпорядкованих облдержадміністрації.

Про державне майно, яке знаходиться на балансах суб’єктів господарювання державного сектора економіки, які підпорядковуються іншим органам влади, доповів Борис Петренко, начальник регіонального відділення Фонду державного майна України по області.

Обговоривши стан об’єктів державного майна, які є в наявності, учасники засідання запропонували шляхи підвищення ефективності його подальшого збереження та використання.

За результатами обговорення прийнято низку рішень, зокрема, підготувати звернення до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації»; надати керівництву облдержадміністрації інформацію про ситуацію на окремих підприємствах та галузях економіки регіону; створити робочу групу для вивчення шляхів підвищення ефективності роботи державного підприємства «Готель «Слов’янський». Також потрібно продовжувати інвентаризацію об’єктів державної власності області та вживати законодавчо визначені заходи щодо приватизації або передачі в оренду державного майна, яке не використовується за призначенням, з метою його збереження та ефективного використання, тощо.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації