back

Фестиваль національно-патріотичної творчості у Чернігівському професійному будівельному ліцеї

27-04-2015 | 17:09

Міжнародний день солідарності молоді відзначається 24 квітня з 1957 року і є справжнім символом єднання громадсько-активної молоді всього світу для вирішення актуальних проблем свого захисту, державної молодіжної політики, освіти та культури під гаслом «Разом ми – сила».

23 квітня в Чернігівському професійному будівельному ліцеї відбувся фестиваль національно- патріотичної творчості, присвячений Міжнародному Дню солідарності молоді.

Розпочався захід з патріотичного флешмобу на подвір’ї ліцею. Частина учнів утворила гігантський «живий» жовто-блакитний тризуб, а решта вихованців – розгорнула великий державний прапор.

«Головним завданням цього флешмобу є виховання патріотизму, прищеплення учням почуття любові до Батьківщини. Цим заходом ми продемонстрували нашу єдність у спільній боротьбі за соборну, незалежну, економічно розвинену Україну в європейській спільноті демократичних країн та висловили прагнення до миру на рідній землі», - зазначив директор ліцею Михайло Гавриленко.

У рамках патріотичного заходу офіцери Нацгвардії висадили більше півтора десятка дерев, утворивши символічний парк пам’яті героїв, які загинули, захищаючи територіальну цілісність України.

Логічним продовженням фестивалю став зворушливий концерт, присвячений пам’яті українців, які героїчно боролись під час Другої світової війни, війни в Афганістані та антитерористичної операції на Донбасі. Варто відзначити, що серед учасників бойових дій в Афганістані є і представники ліцею: директор ліцею Михайло Гавриленко та викладач предмету «Захист Вітчизни» Сергій Шевченко.

У рамках заходу перед учнями виступив ветеран Другої світової війни Іван Омелянович Оніщенко, який розповів про свій нелегкий бойовий шлях та побажав присутнім здоров’я та миру на українській землі.

Звернулись до присутніх і офіцери-учасники АТО: заступники командира військової частини 3066 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України Микола Слюсарчук та Євген Панько. Зокрема, Микола Слюсарчук зазначив: «Через складні «гарячі точки», через страшні події пройшов особовий склад нашої військової частини.Хочеться закликати всіх присутніх поважати та ставитись із вдячністю до всіх українців, які у різні часи захищали Україну. Ця вдячність має проявлятись не в якихось матеріальних речах, а в доброму слові, дружньому рукостисканні, готовності вислухати та підтримати».

Крім того, офіцери Микола Слюсарчук та Євген Панько вручили директору ліцею Михайлу Гавриленку почесну грамоту «За вагомий внесок у розбудову Національної гвардії України», а також подарували Музею бойової слави ліцею прапор Нацгвардії.



За інформацією Управління освіти і науки ОДА