back

Володимир Хоменко взяв участь у розширеному засіданні Кабінету Міністрів України

01-06-2011 | 13:01

Сьогодні відбулося розширене засідання Кабінету Міністрів за участю Президента України Віктора Януковича та голів обласних державних адміністрацій.

Під час засідання Президент України Віктор Янукович висловив переконання у тому, що контролюючі органи мають звернути увагу на питання обґрунтованості та справедливості тарифів у сфері житлово-комунального господарства.

«У цих питаннях, безумовно, сьогодні ми повинні підключити контролюючі органи. Тому що за «намальовані» витрати платити вже не буде ніхто. Ми повинні вийти на реальні ціни по всіх напрямках. Тут вистачить роботи всім контролюючим органам», – відзначив Глава держави. Президент вкотре підкреслив: потрібно підійти до вирішення цього питання системно, постійно тримати його на контролі.

Глава держави, окрім того, наголосив, що Уряд сьогодні повинен запропонувати всі нормативні акти, яких наразі не вистачає для розв’язання проблеми ціноутворення у ЖКГ.

Президент висловив побажання, щоб під час сьогоднішнього засідання Кабміну його учасники, голова Уряду не просто говорили про те, хто винен і «чому ми досягли таких «успіхів». Натомість, переконаний Глава держави, потрібно дати відповідь на те, що необхідно зробити для покращення ситуації у ЖКГ. «Як підійти до вирішення цього питання, як ми будемо використовувати сучасні досвід і технології, хто візьме на себе відповідальність і стане лідером у цих питаннях», – зазначив Віктор Янукович.

На переконання Президента, у даній темі слід приділити увагу ініціативам регіонів та місцевої влади. У цьому зв’язку Глава держави звернув окрему увагу на Київ. Звертаючись до Миколи Азарова, Президент запропонував Прем'єрові залучити столицю як базовий регіон, де можна було б відпрацьовувати пілотні проекти щодо оптимізації роботи ЖКГ. Також Глава держави Президент виступає за доцільність проведення перевірки ефективності роботи існуючих об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

«Треба зробити ревізію їх роботи. Є яскраві приклади, де вони працюють чудово, а є приклади, де це тільки на папері. Ми їх рахуємо, а фактично вони не виконують ту головну роль дерегуляції у ЖКГ, децентралізації і боротьби з монополією», – сказав Віктор Янукович.

Щодо боротьби з монополізацією у сфері ЖКГ, Президент відзначив доцільність залучення до вирішення цього питання Антимонопольного комітету України. На думку Глави держави, АМК має запропонувати можливі підходи щодо демонополізації житлово-комунального сектору. «Тому що слово «ЖЕК» викликає сьогодні негативну реакцію, як кажуть, «алергію» в суспільстві», – додав Віктор Янукович.

На думку Президента, питання демонополізації ЖКГ може вирішуватися, зокрема, через підключення бізнесу, залучення інвестицій у цю сферу.

Глава держави додав, що чекає відповідних пропозицій щодо вирішення цієї проблеми.