back

Українські та білоруські пожежні підрозділи разом боролися з вогнем

24-04-2015 | 14:50

Вчора у селі Старі Яриловичі Ріпкинського району, що розташоване на кордоні з Республікою Білорусь, внаслідок загоряння сухої трави сталась масштабна пожежа. Під поривами сильного вітру вогонь миттєво наблизився до села й охопив житлові та господарчі будівлі, повідомляє Управління ДСНС в області.

За викликом одразу направлено пожежно-рятувальні підрозділи з Ріпок, Добрянки та Чернігова, а також пожежну команду і трактор з плугом з Добрянського лісового господарства.

На допомогу українським рятувальникам прибув пожежний підрозділ білорусів з села Черетянка, що у Гомельській області Республіки Білорусь. Митні та прикордонні служби обох держав допомогли пожежній команді з Білорусі перетнути кордон у найкоротший строк. Усе це стало можливим завдяки існуючому регламенту взаємодії щодо ліквідації пожеж і надзвичайних ситуацій транскордонного характеру між країнами.

Напружена й нелегка боротьба з вогнем тривала майже 5 годин. Завдяки злагодженим діям українських та білоруських вогнеборців вдалося врятувати 43 домогосподарства, а також 80-річну мешканку одної з осель. Також пожежники завадили полум'ю охопити весь населений пункт. Загалом у гасінні взяло участь 18 осіб та 7 одиниць техніки.

Однак, вогонь встиг знищити 1 житловий і 7 нежитлових будинків та 10 господарчих будівель. Гасіння ускладнював сильний вітер та зарості сухостою, що заполонили нежилі подвір'я.

Голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч подякував голові Гомельського обласного виконавчого комітету Володимиру Дворнику за оперативне реагування та допомогу щодо ліквідації надзвичайної ситуації на території області. Про це йдеться у листі Валерія Куліча на ім'я очільника сусідньої області.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації