back

Українство має консолідувати зусилля, задля допомоги переселенцям

23-04-2015 | 16:29

Протягом останнього року питання соціально захисту внутрішньо переміщених осіб набуло неабиякої актуальності. Зокрема, про це йшлося і на черговій експертній зустрічі, ініційованій КМУ.

Представники громадськості та виконавчої гілки влади шести регіонів, в тому числі і Чернігівщини, разом із спеціалістами Міністерства соціальної політики та експертами обговорили Проект Державної програми підтримки, соціальної адаптації і реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, в інші райони України.

Основна увага була прикута до правового та соціального напрямів роботи з такою категорією населення. Зокрема, підіймалося питання про надання соціального житла пенсіонерам та працевлаштування тих, хто цього потребує.

Доопрацьовуватимуть також і механізм компенсації втраченого майна. Проте, чи не основним завданням залишається психологічна підтримка та створення умов для повернення на постійне місце проживання.

Зазначалося і про необхідність визначення терміну «тимчасово переміщена особа». А саме — окреслення часових рамок.

Як повідомив перший заступник Міністра соціальної політики України Віталій Мущинін, на облік до соціальних служб стали більше 1,4 мільйони переселенців. До слова, на Чернігівщині звернулись та отримали консультативну допомогу близько 11 тисяч осіб.

Урядовець також закликав українство консолідувати зусилля та проявити активну громадянську позицію у питанні допомоги зазначеній категорії населення.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації