back

Голова облдержадміністрації взяв участь у селекторній нараді, яку провів Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв

13-07-2011 | 16:31

13 липня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко, керівники окремих обласних управлінь, установ та підприємств взяли участь у селекторній нараді під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва.

Говорячи про здійснення першочергових заходів щодо реформування житлово-комунального господарства, Андрій Клюєв акцентував увагу керівників регіонів на тому, що до кінця серпня необхідно забезпечити оснащення всіх підприємств комунальної теплоенергетики засобами обліку відпуску теплової енергії.

«Неможливо, щоб у підприємств, які надають послуги з подачі теплової енергії не було лічильників. До кінця серпня потрібно, щоб лічильники були на цих підприємствах», - наголосив Андрій Клюєв та додав, що оснащення відбуватиметься за кошти самих підприємств.

Перший віце-прем’єр-міністр зауважив, що у випадку, якщо це доручення не буде виконано, Національна комісія регулювання електроенергетики України буде анулювати відповідні ліцензії.

Андрій Клюєв також повідомив, що Уряд на цей час виділив 500 млн. грн. на придбання домових лічильників, а на наступний рік буде виділено ще 3-4 млрд. грн. Він доручив керівництву регіонів, Мінрегіонбуду, Мінфіну та Агентства держмайна вжити необхідних заходів для опрацювання цього питання. «Кошти вже є. Але до кінця наступного року потрібно щоб лічильники були встановлені по всій території в усіх будинках», - підкреслив урядовець.

Перший віце-прем’єр-міністр відзначив, що ці лічильники мають бути виключно вітчизняного виробництва: «Мають працювати наші підприємства. Це будуть бюджетні гроші, тому вони повинні направлятися тільки на підтримку вітчизняних виробників».

Андрій Клюєв доручив керівникам регіонів під час роботи над проектами місцевих бюджетів на фінансування житлово-комунального господарства звернути особливу увагу. Він запевнив, що буде особисто перевіряти наявність на місцях чітких планів з модернізації цього сектору на наступний рік.

Перший віце-прем’єр-міністр доручив керівникам всіх регіонів до кінця серпня втілити в життя всі документи, які були напрацьовані урядовою робочою групою з проведення реформи в житлово-комунальному господарстві - рішення Кабінету Міністрів та законодавчі акти, ухвалені Верховної Радою України.

Андрій Клюєв також зазначив, що Уряд готується підбивати підсумки першого півріччя, і можна констатувати, що є багато позитивних зрушень. Зберігаються тенденції до стабілізації у провідних галузях економіки, фінансовому секторі, очікується поліпшення реального стану справ і у соціальній сфері. Проте, за його словами, залишаються проблемні питання, вирішення яких потребує принципово нових підходів.

Андрій Клюєв зазначив, що проблеми, що накопичились у ЖКГ, газовому секторі та у сфері соціального забезпечення населення стримують розвиток держави, погіршують соціально-економічну ситуацію, негативно впливають на імідж керівництва центральних і місцевих органів влади.

«Ми знов і знов повертаємось до цих хронічних проблем. Але сьогодні завдання ускладнюється – проблемні сфери стають об’єктами реформування, а ми з вами – учасниками та організаторами реалізації Програми реформ Президента України. Це дає можливість органам виконавчої влади зрушити з місця багаторічні боргові та інші важливі питання», - наголосив він.

Під час наради Чернігівська область була названа в числі кращих у питаннях розрахунків за спожитий природний газ. За словами керівника області, така ситуація дозволить уникнути проблем при підготовці та входженні у новий опалювальний сезон.

На нараді також розглядалося питання наповнення бюджету Пенсійного та інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і вжитих заходів щодо легалізації заробітної плати та погашення заборгованості з її виплати.

Як зауважив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, питання погашення боргів із заробітної плати залишається на постійному контролі обласної влади. За його словами, по проблемних підприємствах області стоїть питання не тільки погашення боргів, а й наявність подальшої перспективи у роботі цих виробництв.

Також на нараді розглянуто стан виконання вимог Закону України «Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування».







Прес-служба облдержадміністрації