back

Громадська рада розпочала роботу та створила комітети

23-04-2015 | 09:00

— Громадська рада при облдержадміністрації є досить потужним за кількістю представників інститутів громадянського суспільства, але досі не структурованим органом. Тому на сьогодні є дуже важливим конструктивно відпрацювати модель ефективної співпраці між ОДА та Громадською радою. На часі створення комітетів Громадської ради та налагодження їх співпраці з облдержадміністрацією, — на цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч 22 квітня під час засідання Громадської ради.

Очільник області запевнив громадськість, що готовий працювати по всім напрямкам, спілкуючись і вибудовуючи спільну роботу.

— Дуже багато накопичилось питань, на які наша громада не має відповідей. Вирішити всі проблемні питання ми зможемо тільки працюючи разом, — підкреслив він.

Зібрання 22 квітня засвідчило, що громадськість може об’єднатися і розпочати конструктивно працювати: був і кворум (зареєструвалось 113 представників громадянського суспільства), і терпіння, і бажання чути один одного.

На початку засідання була озвучена пропозиція від імені ініціативних груп Громадської ради (засідань 25 березня та 1 квітня) — провести загальні збори членів Громадської ради та для цього обрати голову зборів та лічильну комісію. Однак більшість висловилась за проведення чергового засідання — продовження першого засідання Громадської ради при ОДА.

Обравши лічильну комісію, учасники засідання перейшли до розгляду питань порядку денного. Насамперед, було затверджено форму бланку Громадської ради при облдержадміністрації.

Врахувавши зауваження юридичного відділу апарату ОДА, громадськість внесла зміни до деяких пунктів Положення про Громадську раду.

Обговоривши пропозиції щодо комітетів ради, учасники засідання вирішили затвердити цей перелік в цілому, але за однієї умови — автоматично ліквідувати ті комітети, до яких до наступного засідання надійдуть заявки менше ніж 5-и членів. Тому, затвердження комітетів та їх голів відбуватиметься на черговому засіданні дорадчого органу.

На цьому перше засідання Громадської ради при облдержадміністрації завершилось.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації