back

22 квітня – Міжнародний день Землі

22-04-2015 | 17:00

Вже більш ніж 40 років тому почали відзначати "народження" нашої єдиної планети - Міжнародний день Землі. Цей день покликаний об’єднати людей в справі захисту навколишнього середовища.

День Землі щорічно відзначається в 147 країнах світу. В Україні святкувати цей день почали з 1992 року.

У цей день прийнято озеленювати сквери й вулиці, звільняти прилеглі території, парки, водойми від сміття, і робити інші "екологічні" кроки, які демонструють, що наша планета і наша природа нам не байдужі.

Дата святкування цього всесвітнього дня вибрана не випадково: спочатку, за даними проекту DilovaMova.com, в цей день, в одній з найпотужніших, масштабних і розвинених країн світу, в США, відзначався День дерев. США були однією з перших країн, що заснували екологічні свята на державному рівні, до того ж дерево часто символізує життя. Здоров’я і екологія нашої планети безпосередньо залежить від наявності на ній цих прекрасних творінь Божих. Не дивно, що в національних календарях багатьох країн світу присутні подібні свята.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації закликає всіх підтримати загальнолюдські позитивні зусилля, які спрямовані на вирішення назрілих екологічних проблем. Відзначимо всі разом Міжнародний день Землі зробивши крок на зустріч до збереження довкілля.


За інформацією
Департаменту екології
та природних ресурсів
облдержадміністрації