back

Служба зайнятості допомагає працевлаштуватись демобілізованим військовослужбовцям та учасникам АТО

22-04-2015 | 09:35

Додому, на Чернігівщину, продовжують повертатись наші захисники - демобілізовані військовослужбовці та учасники АТО, які пішли до війська торік. Тим із них, хто не може самостійно знайти роботу, свої послуги з працевлаштування пропонує служба зайнятості.

Цього тижня інформаційні семінари для колишніх бійців та безробітних громадян провели Борзнянський, Срібнянський, Щорський районні та Ніжинський міськрайонний центри зайнятості.

Учасникам заходів надано вичерпну інформацію про права та обов'язки безробітних, порядок виплати допомоги по безробіттю, послуги, які надаються службою зайнятості, стан ринку праці регіону, основні положення Закону України «Про зайнятість населення». Особлива увага була приділена порядку співпраці між клієнтом та особистим консультантом, виконанню письмових рекомендацій щодо сприяння працевлаштуванню, можливостям професійного навчання та відкриття власної справи за сприяння служби зайнятості.

Під час семінарів присутніх ознайомили з просторовими зонами центру зайнятості, особливостями роботи з тач-скріном, веб-порталом Державної служби зайнятості, порталом «Труд», а також з описами професій та паспортами підприємств. Громадяни отримали рекомендації щодо порядку користування інформаційними матеріалами та методів самостійного пошуку роботи.


За інформацією обласного центру зайнятості