back

Чернігівщина представляє свої досягнення на агропромисловій виставці “Агро-2011”

03-06-2011 | 10:39

2 червня в Міжнародному виставковому центрі (м. Київ) відкрилася ХХІІІ Міжнародна агропромислова виставка-ярмарок “Агро-2011”, яка по праву визнана найбільшим і найпрестижнішим загальнодержавним заходом у агропромисловому комплексі України. Організатор виставки – Міністерство аграрної політики і продовольства України.

Відкрив захід Прем’єр-міністр України Микола Азаров. У ході ознайомлення з виставкою він поспілкувався з керівниками агропромислових підприємств. «Мене радує їхній ентузіазм. А якщо є ентузіазм у людей, які займаються реальними справами, то Уряд готовий їх підтримувати», - підкреслив Микола Азаров.

З кожним роком збільшується кількість вітчизняних та зарубіжних учасників, які широко представляють усі галузі сільського господарства, харчової, переробної та рибної промисловості, сільськогосподарського машинобудування. У рамках XXIІІ Міжнародної агропромислової виставки-ярмарку “Агро-2011” будуть проведені:

- X Спеціалізована виставка сільськогосподарських тварин, ветеринарії та товарів для тваринництва “Animal’EX-2010”;

- VIІІ Національна виставка конярства та кінного спорту “ЕквіСвіт-2011” із демонстрацією наукових та технічних досягнень з розведення, утримання та догляду за кіньми, показові виступи, змагання;

-IV Спеціалізована виставка “Впровадження ресурсоенергозберігаючих і конкурентоспроможних технологій, відновлювальних джерел енергії та виробництво біопалива”, спеціалізована експозиція “Біопаливо-2011”;

- V Cпеціалізована виставка рибного господарства та риболовства “FISHEXPO-2011”;

- Спеціалізована експозиція “Нова сільськогосподарська техніка виробництва підприємств сфери діяльності Міністерства промислової політики України”.

Також під час роботи виставки-ярмарку “Агро-2011” плануються випробувальні польові та стендові покази роботи сільськогосподарських комплексів, техніки і обладнання, проводитимуться покази племінних тварин і птиці, показ обладнання для виробництва біопалива, висвітлюватиме свої досягнення аграрна наука, пройдуть спеціалізовані конференції та семінари, майстер-класи, круглі столи, відбудуться переговори за участю українських товаровиробників та їх закордонних партнерів.

Делегацію від Чернігівщини, в якій майже 300 чоловік з усіх районів області, очолив заступник голови облдержадміністрації з питань агропромислового розвитку Олександр Шанойло.

Серед представлених на виставці підприємств, зокрема, ПАТ “Чернігівський молокозавод”, ВАТ “Чернігівська кондитерська фабрика “Стріла”, ПАТ “СанІнБев Україні”, ПАТ “Чернігівський завод продтоварів “Ясен”, ВАТ “Ічнянський молококонсервний комбінат”, ВАТ “Чернігівська макаронна фабрика”, ВАТ “Ніжинський жиркомбінат”, ПБП “Вимал” (м. Чернігів).

ВАТ „Ніжинсільмаш” продемонстрував обладнання для птахівництва, ТОВ ВТП „Бравалюр” (м. Чернігів) – сільгосптехніку (трактор, борона).

На виставці тваринництва ТОВ „Агрікор-Холдинг” Прилуцького р-ну представило ВРХ симентальської м’ясної породи (корова з телям); корову та теличку породи Лімузин; бика-плідника Абердин-Ангуської породи; бугайців породи Лімузин та Шарове. СТОВ „Птахофабрика „Прилуцька” – курей породи Род-Айленд.

В експозиції „Аграрна наука і освіта” розгорнув виставку „Дослідження з питань розробки бактеріальних добрив та засобів захисту рослин і тварин” інститут сільськогосподарської мікробіології УААН.

Заходи в рамках виставки триватимуть до 5 червня.