back

До 98-ї річниці від дня смерті Михайла Коцюбинського

22-04-2011 | 16:12

22 квітня з нагоди 98-ї річниці від дня смерті М.М.Коцюбинського на Болдиній горі, де поховано письменника, пройшов мітинг-реквієм за участю голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка, голови обласної ради Анатолія Мельника, Чернігівського міського голови Олександра Соколова, представників громадськості.

Заупокійну литію відслужив Єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон.

«Старовинні вулиці Чернігова, Вал, Дитинець, урочище Святе, береги Десни, а особливо, овіяні легендами Болдині гори були улюбленим місцем прогулянок Михайла Михайловича. Мабуть, чарівні краєвиди з Болдиних гір на придеснянські далі навіяли письменникові бажання бути тут похованим.

І ось вже багато років приходять до могили подружжя Коцюбинських численні шанувальники його таланту з числа чернігівців та гості міста», - зазначив у своєму виступі голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Донині зберігає пам’ять про свого господаря і будинок на тихій Сіверянській вулиці (нині вулиця імені Коцюбинського), де визнаний майстер художнього слова написав кращі твори, які увійшли до золотого фонду вітчизняної та світової класики.

Надто коротке життя письменника – доля відміряла йому всього 48 років – не дозволило здійснити усіх задумів. Залишилися осиротіла родина, недописані твори та величезний творчий спадок.

«З роками склалася шаноблива традиція щовесни приходити на могилу письменника, щоб згадати його добрим словом, вклонитися його пам’яті. І очищаються наші серця, і налаштовуються на творення добра для людей, для рідної землі», - зауважив голова облдержадміністрації.












Прес-служба облдержадміністрації