back

У Чернігові офіційно відкрився туристичний сезон — 2015

20-04-2015 | 09:00

На Алеї Героїв у Чернігові 18 квітня відбулося яскраве дійство - урочисте відкриття туристичного сезону — 2015.

У заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, перший заступник Чернігівського міського голови Микола Миргородський, начальник управління стратегічного розвитку міста та туризму Чернігівської міської ради Борис Атрощенко, начальник управління туризму та охорони культурної спадщини Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Людмила Замай, представники туристичної галузі області та представники делегацій з Києва, Миколаєва, Черкас та білоруського Гомеля, які приїхали на відкриття туристичного сезону 2015 року в місті Чернігові.

Урочисто відкриваючи туристичний сезон, голова облдержадміністрації Валерій Куліч привітав всіх присутніх з цією знаковою подією та зауважив, що Чернігівщина – дуже цікавий край з великою кількістю різноманітних туристичних об’єктів та пам'яток архітектури, які потрібно популяризувати серед туристів, а також докласти максимум зусиль для розвитку та розбудови туристичної інфраструктури в Чернігові та Чернігівській області.

Цього дня гостям та мешканцям міста була представлена широка програма заходів на підтвердження усталеної думки про те, що Чернігів є дійсно «містом легенд».

У цьому зайвий раз переконало присутніх видовищне історико-культурне дійство за участю професійних та аматорських мистецьких колективів біля Катериниської церкви, Борисоглібського собору та на майданчику біля пам’ятника Т.Г.Шевченку. А наймасовіше дійство відбулося на Алеї Героїв, де працювали туристична виставка та містечко майстрів, проводилися різноманітні майстеркласи і конкурси для глядачів.

Як завжди, порадували чернігівців і гостей міста своїм розмаїтим доробком майстри Центру народних ремесел для дітей та юнацтва і народного об’єднання художників «Деснянська палітра», що впродовж багатьох десятиліть діють при обласному навчально-методичному центрі культури і мистецтв.



Департамент культури і туризму,
національностей та релігій
облдержадміністрації