back

Звернення до батьків

20-04-2015 | 17:08

Щорічно на Чернігівщині за участю дітей трапляється більше ста надзвичайних подій, внаслідок яких гинуть або одержують травми десятки малюків і підлітків. Особливо загострюється ситуація у весняно-літній період, коли діти більше часу проводять на вулиці чи вдома без належного нагляду дорослих і у пошуках розваги часто вигадують небезпечні ігри з вогнем, газовими, електричними приладами, вибухонебезпечними предметами, хімічними речовинами. Також причиною трагедій стає порушення заходів безпеки на дорогах і водоймах, вживання отруйних грибів чи рослин тощо.

Так, у річці Десна поблизу с. Авдіївка Куликівського району потонула 3-річна дівчинка, яка разом з матір’ю відпочивала біля водойми. Намагаючись врятувати свою дитину жінка сама ледь не загинула.

Внаслідок гри з сірниками 2-річного братика і 6-річної сестрички загорілися диван та палас в одному з будинків с. Дігтярівка Новгород-Сіверського району. Під час пожежі діти отримали опіки і буди доставлені у лікарню.

Шановні батьки!

Управління ДСНС України у Чернігівській області та Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації звертаються до Вас з проханням не залишати дітей без нагляду та частіше контролювати їхні розваги. Виховуйте у дітей навички культури безпеки поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність на дорогах і водоймах, при поводженні з вогнем, електричними та газовими приладами, побутовою хімією, ліками тощо. Виділяйте щоденно кілька хвилин для відвертої розмови з дітьми, адже потім цей час вимірюватиметься ціною життя. Пам’ятайте, що безпека Ваших дітей залежить, насамперед, від Вас самих!


Управління ДСНС в області