back

Протипожежна безпека у весняно-літній період – на контролі влади

22-04-2011 | 15:51

22 квітня перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Йшлося про готовність місцевих органів виконавчої влади, обласних управлінь, організацій і підприємств до захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь від пожеж у весняно-літній період 2011 року; створення обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф; виконання Програми забезпечення пожежної безпеки на території Чернігівської області на 2007-2010 роки та стан протипожежного захисту в житловому секторі.

Керівники підприємств інформували про проведену роботу по забезпеченню протипожежної безпеки. Зокрема, для ефективного виявлення лісових пожеж лісовими господарствами області вже придбано 5 спеціальних веж, за допомогою яких на відстані 25 км можна виявити пожежу.

Станіслав Прокопенко наголосив на необхідності прискорити виконання заходів по протипожежному захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь у весняно-літній період.

Виступаючі вказували на низьку природоохоронну культуру людей. Законодавством визначено загальне користування лісом та, на жаль, відпочиваючи в лісі, люди залишають сміття та непогашені багаття, що може призвести до масштабних пожеж. Тому потрібно продовжувати широку інформаційно-роз’яснювальну роботу в засобах масової інформації, встановлювати рекламні щити, проводити рейди-перевірки в лісосмугах тощо. Такі заходи допоможуть вберегти не тільки ліси, поля, торфовища, але й найголовніше – людське життя.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галина Василькова доповіла, що за рахунок оптимізації та перепрофілювання окремих медичних установ планується створити обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Його головне завдання – надання громадянам невідкладної і безоплатної медичної допомоги. Розглядається можливість створення такого центру на базі м.Чернігів. Кошти на його утримання буде передбачено при формуванні обласного бюджету на 2012 рік.

За результатами засідання комісії, зокрема, доручено управлінню МНС України в області розробити проект Програми забезпечення пожежної безпеки на території Чернігівської області на 2011-2015 роки.









Управління у справах преси та
інформації облдержадміністрації