back

У поминальну неділю чернігівці вшанували бійців АТО, які загинули

19-04-2015 | 14:32

Як символ єдності у спільному горі, у неділю, 19 квітня, у Чернігові на кладовищі «Яцево» пройшла поминальна хода «Вклонися герою!». Її мета: вшанування військовослужбовців, які загинули на сході країни, та висловлення глибокого співчуття їх рідним та близьким.

Захід відбувся за ініціативи Єдиного волонтерського центру у рамках акції «Родинне коло Чернігівщини».

У ньому взяло участь керівництво області, військовослужбовці, духовенство, рідні і близькі воїнів АТО та усі небайдужі. Біля місця поховання 24 бійців відбувся молебень на покладання квітів.

— За час проведення антитерористичної операції на сході України, Чернігівщина втратила десятки воїнів. Низький уклін батькам за те, що виховали справжніх синів українського народу. Велике спасибі волонтерам, за все, що вони роблять для війська і держави.

Ці квіти я хочу покласти до могили героя, якого похоронили останнім. Дай Боже, щоб це поховання було справді останнім, — зазначив голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

Також на заході прозвучали духовний гімн України «Боже Великий Єдиний» та пісня-реквієм за загиблими учасниками Революції Гідності «Плине кача».

До поминальної ходи долучилися голова обласної ради Микола Звєрєв та народний депутат України Олександр Кодола.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації