back

У Чернігові на честь загиблих Героїв відкрили другу меморіальну дошку

17-04-2015 | 19:28

Другу меморіальну дошку на честь загиблих земляків, які віддали життя за Україну, відкрили сьогодні, 17 квітня, на Красній площі м. Чернігова. Захід відбувся у рамках акції «Вклонися Герою!», ініційованої волонтерами та підтриманої обласною державною адміністрацією.

Віддати данину шани тим, хто загинув за свободу і незалежність держави, на головну площу обласного центру прийшли голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, народний депутат України Олександр Кодола, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, волонтери, рідні і близькі героїв, священнослужителі, військовослужбовці та чернігівці.

Настоятелі храму Великомучениці Катерини м. Чернігова провели освячення меморіальної Дошки пам’яті бійців та короткий молебень за загиблими.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятної дошки, запалили лампадки та схилили голови у скорботній хвилині мовчання на честь героїв, які загинули у ході проведення антитерористичної операції.

По завершенню заходу, до голови обласної державної адміністрації підійшли рідні бійців 13-го мотопіхотного батальйону, які вже рік несуть службу в зоні антитерористичної операції. Обурені рідні вимагали повернення додому військовослужбовців.

Валерій Куліч запевнив, що контактує з Генеральним штабом Збройних Сил України та керівництвом держави щодо якнайшвидшої демобілізації бійців батальйону. Також очільник області підкреслив, що вирішуватиме нагальні питання бійців.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації