back

Арсеній Яценюк окреслив основні завдання керівникам областей

17-04-2015 | 14:44

17 квітня голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч взяв участь у селекторній нараді з очільниками регіонів, яку провів Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

В ході наради Глава Уряду окреслив основні завдання, які нині стоять перед керівництвом на місцях.

Це, перш за все, закінчення роботи з доставки громадянам документів на оформлення субсидій, а також інформування про механізм їх отримання.

Також Арсеній Яценюк наголосив, що у кожній області повинна працювати гаряча лінія, яка дасть можливість людині отримати вичерпні відповіді на можливі запитання. Основні з них – як заповнити заяву, отримати субсидію і скільки людина буде отримувати допомоги від держави для компенсації від цін і тарифів на енергоносії.

Прем’єр-міністр повідомив, що особисто перевірить роботу гарячих ліній в областях та доручив керівникам обласних адміністрацій взяти функціонування гарячих ліній під особистий контроль.

Глава Уряду акцентував увагу керівників ОДА на суттєвому посиленні інформування громадян щодо порядку надання житлових субсидій зокрема через ЗМІ.

Керівники РДА також повинні долучитися до цієї роботи разом із головами міст та головами сільських рад, безпосередньо спілкуючись з людьми.

Ще одне важливе питання, яке має постійно знаходитися на контролі очільників областей – соціальний захист, медична та психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції. Також Глава Уряду наголосив на необхідності надання всебічної допомоги сім’ям загиблих бійців та неприпустимості формального підходу до цієї справи. Представники органів влади до Дня Перемоги мають особисто відвідати усі родини, чоловіки в яких загинули за незалежність України, привітати зі святом та дізнатися, якої допомоги вони потребують.


Прес-служба облдержадміністрації