back

Ангіограф рятуватиме життя

17-05-2011 | 14:22

За місяць на базі Чернігівської міської лікарні №2 буде введено в дію ангіограф – рентгенівську кардіоваскулярну систему Allura Xper FD 10, яка розроблена в тісній співпраці з ведучими світовими клініками і використовуються для діагностики та лікування захворювань серця.

Ця апаратура виділена області Міністерством охорони здоров’я України за сприяння голови облдержадміністрації Володимира Хоменка. Чернігівська область стала третьою у списку регіонів України, в яких використовується система Allura Xper FD 10, після міста Одеси та Закарпатської області.

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко побував у Чернігівській міській лікарні №2, де тривають роботи по встановленню сучасного ангіографу та поспілкувався з інженерним персоналом рентгенопераційної.

За словами керівника області, введення в дію цього обладнання дасть можливість на більш якісному рівні обстежувати судини і серце, виявляти на ранніх стадіях будь-які хвороби цих органів, надавати невідкладну допомогу та проводити планові операції людям, які страждають на серцево-судинні захворювання.

Володимир Хоменко підкреслив: загальнообласний кардіохірургічний центр на базі лікарні після відкриття ангіографу працюватиме у цілодобовому режимі і прийматиме жителів не лише обласного центру, а й усього регіону.

Перебудована і вдосконалена буде і сама система надання кардіологічної допомоги з визначенням алгоритму роботи в плані придбання реанімобілів для доставки пацієнтів, фінансування лікування тощо. Наразі з цією метою для затвердження на сесії обласної ради розробляється обласна Кардіологічна програма.

Для роботи з такою сучасною апаратурою потрібні й високопрофесійні фахівці. Вони, як запевнив головний лікар міської лікарні №2 Володимир Фаль, у лікувальному закладі вже є і зараз проходять стажування у клініці інституту кардіології імені академіка М.Д. Стражеска у Києві.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко також повідомив, що ангіографом допомога нашій області не обмежиться – за домовленістю з Кабінетом Міністрів України та Міністерством охорони здоров’я протягом року в область має надійти нове медичне устаткування. В основному це буде складна діагностична апаратура, яку встановлять не лише в обласному центрі, а й у районних лікарнях, особливо там, де обладнання вже практично вичерпало свої ресурси

.








Прес-служба облдержадміністрації