back

Бійці 13-го окремого мотопіхотного батальйону мають якнайшвидше повернутися додому

16-04-2015 | 17:40

Сьогодні, 16 квітня, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч зустрівся з членами родин та бійцями 13-го окремого мотопіхотного батальйону.

Під час зустрічі порушувалось питання демобілізації бійців цього батальйону, які наразі несуть службу у зоні проведення антитерористичної операції. Рідних військовослужбовців турбувало: чому до цього часу значна частина бійців батальйону вже більше року продовжує перебувати на сході країни. Більш того, 13-й батальйон протягом року знаходився у найгарячіших точках АТО. Зокрема, у січні-лютому — у боях біля Вуглегірська та Дебальцево.

Відповідно до законодавства України, військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період мають звільнити в запас (демобілізувати). Бійці мали б вже повернутися додому, однак цього не сталося через відсутність заміни демобілізованим. Це і викликало обурення рідних та близьких наших бійців.

Валерій Куліч повідомив, що наразі вживаються вичерпні заходи щодо якнайшвидшої демобілізації бійців та повернення їх додому. Окрім того, очільник області тримає постійний зв’язок з командуванням Збройних Сил України.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації