back

Валерій Куліч – бійцям батальйону «Чернігів»: Бережіть себе, бороніть країну та повертайтеся додому живими

16-04-2015 | 15:06

Сьогодні свою першу річницю відзначає добровольчий батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів», створений у квітні 2014 року у структурі УМВС України в Чернігівській області.

Кістяк батальйону складався з вихідців з 14-ї сотні Самооборони Майдану «Вільні Люди» на чолі з сотником Романом Пицківим.

Основними завданнями підрозділу стала охорона громадського порядку та спокою в Чернігові, забезпечення миру у прикордонних з Росією районах. Незабаром бійці батальйону були долучені до захисту суверенітету та цілісності держави в рамках проведення АТО на сході України. Вони відбивали атаки сепаратистів, охороняли блокпости, патрулювали вулиці звільнених міст, контролювали перевезення вантажів автотранспортом і допомагали мирним жителям під час евакуації.

З першою річницею особовий склад спецбатальйону привітали перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій, народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ України Микола Величкович, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, а також начальник УМВС України в області Едуард Альохін та його заступник, екс-комбат батальйону Роман Пицків.

В урочистостях також взяв участь народний депутат України Олександр Кодола.

Очільник області, який рік тому на власні очі бачив усі етапи створення батальйону, щиро подякував бійцям за добровільне рішення у тяжку хвилину стати на захист країни.

За рік збройного конфлікту на сході Чернігівщина вже втратила більше своїх бійців, ніж за весь час війни в Афганістані. Не оминули втрати і батальйон «Чернігів» – 16 листопада в бою поблизу Станиці Луганської загинули Андрій Іщенко, Олександр Найдьон та Віктор Запека. Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Немає нічого більш цінного, ніж людське життя. Тому бережіть себе, бороніть країну та повертайтеся живими. Ми, у свою чергу, вам будемо допомагати чим можемо. Бажаю мирного неба над головою і хочу щоб ви скоріше повернулися до захисту громадського порядку, а не на війну, - звернувся до бійців батальйону Валерій Куліч.

Кращих військовослужбовців нагородили Почесними грамотами Верховної Ради України, іменними годинниками від голови Верховної Ради. Також бійці батальйону «Чернігів» отримали нагороди від облдержадміністрації та обласної ради.



Прес-служба облдержадміністрації