back

Пільгове оподаткування – суттєва підтримка для підприємств громадських організацій інвалідів

27-05-2011 | 14:32

27 травня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела засідання Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів у Чернігівській області.

Комісія розглянула можливість надання державної допомоги Чернігівському учбово-виробничому підприємству Українського товариства глухих та заслухала інформацію про стан справ на Чернігівському учбово-виробничому підприємстві Українського товариства сліпих. Були обговорені нагальні питання роботи зазначених підприємств, де на сьогодні працює майже 200 інвалідів.

За результатами засідання було вирішено надати дозвіл на право користування пільгами з оподаткування Чернігівському УВП УТОГ до 1 липня наступного року. Як зазначалося, впродовж останніх двох років за рахунок пільгового оподаткування підприємства вдалося зберегти понад мільйон гривень, що дало змогу спрямувати ці кошти на модернізацію виробництва, оновлення основних фондів, поповнення обігових коштів та утримання соціальної сфери.