back

Учень Бобровицької гімназії — переможець Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок»

15-04-2015 | 08:31

Цьогорічний Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок», що вже в п’яте проводиться Національною експертною комісією України з питань суспільної моралі та Міністерством освіти і науки України, продемонстрував надзвичайну активність учнів і студентів. Цьогоріч у Конкурсі взяли участь понад 30 тисяч учасників, які у формі творчого звіту (фоторепортаж, стіннівка, плакат, текстові матеріали, відеосюжет тощо) представляли результати добрих справ та суспільно значущої діяльності.

Метою цього заходу є популяризація духовних і моральних надбань, консолідація зусиль, спрямованих на моральний саморозвиток особистості, здатної забезпечити країні гідне місце у цивілізованому світі, сприяння формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнів і студентів, створення належних умов для прояву патріотизму, високих моральних цінностей, почуття любові до багатоетнічної та толерантної України, готовності до захисту України, забезпечення її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості.

Приємно відзначити, що серед переможців цьогорічного конкурсу є і представники Чернігівщини. Це учень 11 класу Бобровицької гімназії Владислав Березан, який підготував культурологічний відеосюжет «Мирне небо — щасливе дитинство» та керівник проекту — заступник директора гімназії з виховної роботи Лариса Барінова.

Особливістю цьогорічного Конкурсу, за інформацією журі, є велика кількість робіт, присвячених темам незалежності України, протидії посяганням на її цілісність, підтримці воїнів-учасників АТО та соціальній допомозі сім’ям переселенців. Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок» вкотре засвідчив: молоді українці вболівають за Україну та її майбутнє і прагнуть жити у моральному суспільстві.

Завершиться V Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок» урочистою церемонією нагородження переможців, що відбудеться 23 квітня у Київському університеті імені Бориса Грінченка.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації