back

Очільник області вимагає підвищити ефективність заходів із попередження та реагування на пожежі

14-04-2015 | 16:28

Про це Валерій Куліч заявив під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Він назвав неприпустимим факт збільшення кількості пожеж через необережність громадян у поводженні з вогнем під час відпочинку та неконтрольоване спалювання сухої рослинності.

За словами голови облдержадміністрації, у зв’язку з настанням пожежонебезпечного періоду виникає необхідність суттєво посилити упереджувальні заходи з метою забезпечення належного протипожежного захисту. Оскільки недооцінка важливості упереджуючих заходів та подекуди формальне ставлення з боку місцевих органів ї влади до їх виконання вже призводять до невиправданих збитків і людських жертв.

Обласна державна адміністрація триматиме на постійному контролі проведення заходів щодо протидії загрози пожеж в області. Наголошую на необхідності проведення у цьому напрямку злагодженої та системної спільної роботи, а також координації дій між відповідними службами, - підкреслив Валерій Куліч.

Серед інших першочергових завдань, поставлених керівником області – продовження проведення роз’яснювальної роботи з населенням щодо правильного заповнення документів на оформлення субсидій, а також підготовка до початку оздоровчої кампанії. Особливу увагу цьогоріч необхідно приділити дітям загиблих в ході АТО та дітям переселенців зі сходу країни та АР Крим.


Прес-служба облдержадміністрації