back

Триває підготовка господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери області до опалювального сезону

28-07-2011 | 14:52

28 липня в.о. голови обласної державної адміністрації Станіслав Прокопенко провів розширене засідання обласного оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період. На засіданні були присутні заступники голів райдержадміністрацій, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники підприємств електро-, газопостачання, житлово-комунального господарства.

Відкриваючи засідання, Станіслав Прокопенко акцентував увагу учасників наради на вчасних розрахунках за спожитий природній газ та завершенні підготовчих робіт до 1 жовтня цього року.

«Крім того, на місцях необхідно чітко розібратись і вживати всі можливі заходи щодо забезпечення своєчасного проведення в повному обсязі ремонтних робіт, підготовки основного та допоміжного обладнання систем життєзабезпечення, включаючи роботи з промивки внутрішньобудинкових теплових мереж житлових будинків та об’єктів соціальної сфери», - зауважив він.

Як зазначалося, житлово-комунальне господарство та об’єкти бюджетної сфери підготовлені, в середньому, на 60%. Підготовка підприємств паливно-енергетичного комплексу проходить відповідно до затверджених планів. Зокрема, теплове господарство налічує 1185 котелень, з яких підготовлено 728 котелень або 61%. Найбільше котелень не підготовлено у: містах Чернігів, Ніжин, Прилуки, у Борзнянському, Городнянському, Менському, Ніжинському, Ріпкинському, Семенівському, Сосницькому, Талалаївському районах.

До початку опалювального сезону заплановано підготувати 713,4 км теплових мереж у двотрубному обчисленні.

Фактично підготовлено 545,6 км або 77%. Найбільше залишились не підготовленими теплові мережі у м. Ніжин та Козелецькому районі. У м.Прилуки, Бобровицькому та Талалаївському районах роботи виконано на 100%. Водопровідно-каналізаційне господарство, в цілому, готується до зими відповідно до планів і на даний час рівень готовності становить 65 % від намічених обсягів.

Загалом по області комплексно підготовлено до зими 4274 житлових будинків (61% від плану), у тому числі 2898 (60% від плану) житлових будинків комунальної власності. Завершилися роботи з підготовки житлового фонду в Коропському, Сосницькому, Талалаївському, Чернігівському районах.

З об’єктів бюджетної сфери підготовлено 413 із 675 шкіл, що становить 61%, дитячих садків 213 із 361 або 59,%, лікарень 26 із 89 або 29%.

На даний час, відповідно до бюджетних призначень, запас вугілля складає 3,5 тис. тонн (22% від потреби), торфопродукції - 2,8 тис. тонн (35%), дров – 7,7 тис. м куб. (35%). З відставанням проходить завезення твердого палива на освітянські об’єкти у Борзнянському, Ічнянському, Коропському, Сосницькому, Срібнянському, Талалаївському районах.

Своєчасний початок та стабільне проходження опалювального періоду залежить від рівня розрахунків за спожиті енергоносії. Підприємствами теплоенергетики та котельнями промислових підприємств, які надають теплову енергію бюджетним установам та населенню, з початку 2011 року спожито природного газу на суму 245,9 млн грн, сплачено 205,4 млн грн, або 83,5% (в середньому по Україні – 68,0%).

Рівень розрахунків за використаний природний газ від населення становить 116%, установ бюджетної сфери, які фінансуються з місцевих бюджетів – 97,5%, з державного бюджету – 59,5%. Рівень розрахунків за спожиту електричну енергію в середньому по області складає 99,9%, в т.ч. по підприємствах житлово-комунального господарства – 99,2%, установах і організаціях, які фінансуються з місцевих бюджетів – 100%, установах державного бюджету – 92%, населення – 109,6 %.

Найбільшу заборгованість за спожиту електричну енергію мають установи, підпорядковані Міністерству оборони – 1,5 млн гривень.

Підбиваючи підсумки засідання обласного штабу, Станіслав Прокопенко звернув увагу керівників підприємств, установ та управлінь на необхідність сконцентрувати зусилля й фінансові ресурси для вирішення основних проблем.








Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації