back

Протягом святкових та вихідних днів вогнеборці ліквідували 114 пожеж, які виникли внаслідок необережного поводження громадян з вогнем

14-04-2015 | 14:36

Протягом святкових та вихідних днів вогнеборці Державної служби з надзвичайних ситуацій Чернігівщини ліквідували 114 пожеж, з яких 6 загорянь на площі 17 га у лісових масивах, 30 - у житловому секторі та 78 у екологічних системах. Їх причинами послужила необережність громадян у поводженні з вогнем під час відпочинку та неконтрольоване спалювання сухої рослинності. Вогнем пройдено 413 га відкритої території, знищено та пошкоджено 4 житлових, 25 нежитлових будинків, 51 господарчу споруду та 1 автомобіль. До ліквідації пожеж окрім підрозділів Управління ДСНС в області залучались місцеві протипожежні формування, а також техніка та працівники лісових господарств.

12 квітня біля с. Глинянка Ріпкинського району сталася пожежа настилу в лісі на площі 4,5 га та сухої трави на площі 30 га. Вогонь поривами вітру швидко розповсюджувався, тому до ліквідації пожежі, яка виникла у кількох місцях, було залучено 2 відділення ріпкинських вогнеборців, 2 відділення пожежно-рятувальних підрозділів з Чернігова, 2 пожежні команди та 3 трактори з плугами ДП «Добрянське лісове господарство». Спільними зусиллями вогнеборців та лісокоритсувачів не допущено розповсюдження вогню на лісові масиви та значні території.

Рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватись заходів пожежної безпеки та проявляти обережінсть у поводженні з вогнем.



За повідомленням
Управління ДСНС
у Чернігівській області